1st Time Jejak Kembali ke Wayang

Lama dah kaki ni x jejak tgk wayang...time peknen adala sekali ..layan citer biasa2 je..bukan ape..sentiasa igt pesanan org tua "takut terkenan"..tp sejauh mana Keyphochee x taula...hanya berserah padaNYA..amin...tetiba je tengahari time balik makan tu Mr Hubby dok usha... 'cam best je Cuti-cuti Cinta tu'..penangan tertengok promo kat tv n yg menguatkan lg keiiginannyer tu coz dia mmg suka tgk lakonan Cat Farish ...heehee..(sory Mr Hubby..terpecah tembelang). Bila Mr Hubby dah buat luahan, fikiran Keyphochee mula dok pk sambil kerling kat permata hatiku Aisy..boleh ke nak tgk ni..buatnyer heroku menjerit ..x ke satu panggung dgr..owhhhh, tidak!!! maunye masuk bawah kerusi semata2 nak sorok muka...hikhikhik...
Aisy di Cozy Corner
Balik keje petang tu (kebetulan ari Jumaat)..Mr Hubby ajak kuar mkn...so kitorg pun merewang kat Cozy Corner-Great Eastern Mall..cam basela..makanan ctu mmg sedap2...Aisy memang suka je bila outing..cerdik sungguh dia..abis mkn kami terus balik..dlm ati ni masih terpk lg nak tgk movie ke x...xperla..balik dulu sembahyang...
Relax kejap mlm tu then terus je mulut ni terkeluar suh Mr Hubby beli ticket movie online..sebenarnye x jauh pun nak pegi ..10 min dr rumah – Lokasi: Wangsa Walk Wangsamaju..Mr Hubby pun mmg x lengah la..so in the end, dapatla ticket n start around 10pm.
Siapkan Aisy..cam tau2 je nak keluar..senyum memanjang the genius boy ni..huuhuu…Insyaallah..amin…ibu sentiasa doakan yg terbaik utk anak ibu..
Sampai Wangsa Walk..cuak jugak…yela 1st time bawak Aisy tgk movie..jgnla dia menangis..Mula2 masuk dia diam je…tambah sejuk kene aircond..mata dia terus tertacap kat screen besar tu tanpa berkedip…try jugak menyusukan dia kononnya nak suh dia tido..ha..terciiaaww dia kejap..padan muka ibu..yela..tengah dok concentrate tgk screenkan ..ibu lorat nak susukan….heehee… Kelako dibuatnyer…
 
alahai...tertido anak ibu...
Tak lama lepas tu Aisy terus senyap….erm…terus terlelap…fuuhhh…lega terus ibu…Aisy memang dah well train sejak lahir…bising macamane pun dia boleh tido..sekarang masa utk memangku Aisy…perghhh..leh tahan lenguhla tangan ibu..tp ibu pass kat papa…selesa ckit Aisy coz lengan ibu tak macam lengan papa…bukan bermakna ibu ngelat yer nak…huuhuu..
..sempat lagi snap...

Labels: