Hari nan Indah....

 Sabtu (23/10) - Kemalasan melanda bagaikan kawasan yang dilanda bah..biasela..penyakit yg sering melekat..hari cutikan, rasa cam malehh nak keluar..asyik pandang muka hubby je pagi tu..n spt biasa la..Mr Hubby mmg x kesah punyo!..dalam hati plak berkata.."nk keluar or tak..x pun window je..nak beli ape ek..jenguk 'cik dapur' jap..."...sedang terkial-kial kat dapur..ternampak plak sabun..SAH! memang kene keluar..Mr Sabun dah hampir habis..

Tanpa melengahkan masa..cheh..ayat skema..bagi hero kecik makan dulu...dimandikan oleh Mr Hubby..bukan ibu dia x nak mandikan tp dah x larat bebenor nak memegang heroku time mandi..."itulah yg dinamakan berkat titisan SUSU IBU"..klu x percaya..bf la..kesannya amat memuaskan....hikhik...

Tibalah masa utk keluar..yahoooo!!!...Keyphochee suka sokmo..leh cuci mata skali...huuhuu...memula tu singgah kat JUSCO..pusing punyer pusing...cam x best tp perut dah minta diisi..almaklumla..x breakfast td..so, tanpa melengahkan masa...BRANCH TIME! melepakla makan kat sana..Hero kecik dah tertido dlm stroller..maka keypochee n Mr Hubby meneruskan misi mengisi perut dgn amannyer tanpa gangguan...

Terkeluar plak dr mulut ni nak ajak Mr Hubby pi Carrefour...konon nak cari sabun..kotla ada offer...spt diketahui Carrefour memang murah ckit barang2 dia..sampai sana..bukan setakat sabun..biasela org pompuan ni...lain yg dicari..lain yg dipenuhkan dalam trolly...tu sebab kena LISTKAN SENARAI BRG yg nak dibeli atas kertas b4 keluar rumah..hari tu je Keyphochee tak praktikkan..'cik malas' datang lg..huhuu

sedikit souvenier dr PPPLM
 Tak semena-mena ..panahan mata mencengkam di suatu sudut...bisik kat Mr Hubby.."Betul ke pameran LAKTASI tu"..almaklumla..mata rabun ckit..rasa cam nak berlari pi situ...tp control ayula..hidung mula dah kembang2...yela..x penah jumpa lg pameran camni kat Carrefour...BANGGA gak...

Terpakula Keyphochee kat situ dalam setengah jam dok sharing info ngan Kak Kem dr Persatuan Penasihat dan Pakar Laktasi Malaysia (Malaysia Advisor and Lactation Consultant Association)...memang b4 this Keyphochee x penah dgr mane2 ceramah bf...x sempat nak pi attend..bukan maleh yer..coz time peknen kat opis x rmi yg memperjuangkan misi penyusuan susu ibu...sedihkan...tp xper n still belum terlewat...perjuangan akan diteruskan...


suasana ketika itu
Thanx tu Mr Hubby coz sanggup tgu n dgr sama2 explanation bout lactation...dia mmg support giler...siap snapkn gambar2 lg...time nak balik tu Mr Hubby siap bisik lg kat Keyphochee..


"Kesian kat kakak2 ni...sacrifice masa weekend utk wat pameran..try to attract people yang lalu lalang kat cni dgr pasal lactation but they'r not interested..buat muka lg ada..siap mencemuh..x nak dgr sekalipun cakap la baik2...ni bukannyer utk keburukan tp kebaikan bersama..dahla yg anjurkan ni kakak2 veteran..untungla dia nak buat..free plak tu....."

....SO FIKIR-FIKIRKANLAH...

Labels: