Borak Shaklee

Lama dah nak post entry ni tp asyik x sempat...hehe..aritu berkesempatan borak dgn sorang staff kat opis...so kebetulan wife dia baru je naik keje after maternity leave..so Keyphochee pun nyibuk tanyer..

Keyphochee : Bb sape antar pengasuh ke nursery?
Staff             : Pengasuh..
Keyphochee : Alhamdulillah..so still wife bf kat baby lg x?
Staff             : La ni dah terpaksa campur..susu kurang ckit..x tau la knp..
Keyphochee : La..jgnla campur dulu..sian kat baby..dah try amik supplement apa2 x tuk produce pengeluaran susu badan?
Staff             : Rase setakat ni mmg x de..Ada petua ke..nti blik blh gtau wife..
Kephochee   : Pernah dgr produk SHAKLEE x? sekrg mmg tgh dok amal..Alhamdulillah setakat ni rezki anak memg ada..tgh pulun gak buat stok EBM..bukan apa takut kena outstation nti..
Staff             : K xpe..sy bincang dgn wife dulu..if nak..tmrw i'll order that product..

Alhamdulillah syukur..setelah diberi sedikit penerangan ttg produk..esoknye staff tu terus order..ala trial pack je dulu..x mahal mana pun...n sempat gak Keyphochee suruh dia baca testimonial kat blog K.As...click je SINI....
Kiriman sampai dalam 1-2 hari je..x salah rasanya untuk mencuba ... apatah lagi klu ianya berbaloi dan mendatangkan kebaikan kpd diri kita..Kpd para suami...sokonglah wife anda dlm memperjuangkn susu ibu...semua org boleh lakukan..yg penting niat dan azam dr diri kita sendri...

Beg comel yg didatangkn khas dr K.As bersama set B - SHAKLEE 
Keyphochee cukup x faham knp rata2 wanita yg bergelar ibu/mama/mummy/ummi/mak lebih suka bg FM pd anak2 mereka sedangkan DIA telah memberikan ANUGERAH yg x terhingga pd kita semua..Keyphochee amat mengagumi mereka yg mengambil anak angkat dan berusaha utk menyusukan berbanding golongan yg telah diberi kurniaan tersebut secara 'original' dan biarkan ianya 'kering' tanpa rasa bersalah sedikitpun sedangkan ia masih diperlukan oleh seorang insan yg masih kecil...tdk mengerti apa2..

Wahai wanita yg bisa melahirkan..pertahankanlah hak mereka..sesungguhnya pengorbanan seorang ibu itu amat besar nilainya..


* Credit to K.As, Cik Maidin (MTL) , K.Ita (Istana Budaya)

Labels: