Balik Kampung

Bersiaran dari kampung .... actually xla kampung sangat..heehe.. Simpang Renggam je.. Subuh Sabtu terus bertolak dari rumah. Kebetulan terbangun awal. Nak balik Jumaat petang, hati rasa tak sedap coz hujan turun membasahi bumi.. agak lame jugak sampai malam.So pujuk Mr Hubby gerak after Subuh esoknyer..sampai Simpang Renggam lebih kurang jam 10pg. Still awal lagi. Takde planning nak pegi mana. Sembang ngan biras..kitorang decide nak ke JB, rumah my bro in law. Jumpa my birasx again. Seronok jumpa dyorang suma..bukan apa..gosssippp..hikhik..biasala bila dah lama tak jumpa, macamx cerita..pelbagai..sabar jela..

Jalan ke JB agak jam. Biasa..hujung minggu kan. So, tahap kesabaran kena tinggi ye Mr Hubby. Sepanjang perjalanan kami dimeriahkan dengan story-mory dari my biras yang sememangnya merupakan juara bercerita..sory ye Kak Noi.

Antara penumpang setia
Alhamdulillah..kami akhirnya sampai kedestinasi yang dituju..Mana tu..Plentong je..My Lil Hero, antara yang paling hepie. Biasala, sepupu sepapat ramai nak melayan so ibu Khalish agak relax..hikhik..nila masanya..

Meriah betul
Lepak Plentong sampai petang. Before tu, adik ipar ada wat suggestion nak makan satay. Cam best je. Pastu racun sikit abg ipar, ajak balik simpang..hehe..seperti biasa, panahan mengena. So kami beramaix convoi balik Simpang. Sempat singgah makan satay 'Pusaka Wak Radol' area Kempas. Kalau di KL, satay Hj Samuri tapi kat Johor lokasi makan satay yg amat terkenal kira Wak Radol ni la. Tak dinafikan memang ramaila pelanggan setia dia. Servis amat memuaskan hati sebab tak payah tunggu lamax. Apa yg diorder cepat je sampai. Kalah kedai mamak. A++++..


Pelanggan tak putus datang

Layan otak-otak Kempas
Sambil menunggu order sampai..kami sempat berposingx..Khalish semakin pandai berkawan dgn Mr Camera. Cayalah anak ibu!

Antara aktiviti wajib

Labels: