Toys vs Gadget

Ibu selalu monitor Khalish especially weekend time..bukan apa, part yang paling ibu suka tengok n naik hairan bila Khalish tak nak main dengan toys yang ibu n papa belikan. Tak menarik ke nak... or agaknya tak mencabar. Ibu still keep think'g until now. Maybe Khalish bosan kot dengan semua toys yang ada. Kelakar pun ada kadangx sebab Khalish lagi suka gadget yang lain..radio, remote control, astro deck, dvd player, lappy..semua Khalish minat. Siap tukar2 channel lagi bila pegang remote. Cerdik betul Khalish tp ibu geram coz dah tentu ibu tengah layan movie..Khalish pulak sibuk berebut channel ngan ibu...warghhh..warghhh...tercabar tahap kegeraman ibu...tapi ibula yang mengalah..
Kadangx bila kat opis pun ibu terkenang gelagat Khalish. Time ibu masuk kitchen pulak Khalish nak pegang bowl n spoon..of course yang plastic..ermm...ribut gak jadinya..lentang lentung, kalah bunyi lesung. Bukan ibu masak pun tapi bunyi Khalish yang dok lagakan barangx dapur..tp tu semua umpan utk melekakan anak ibu. Yela, takut Khalish nak follow ibu sidai baju. Kang ibu pulak yang nangis...hehee..Semua kerja terbengkalai kalau Khalish dah start meraung tapi anak ibu ni jarang  menangis tak tentu hala melainkan haus n lapo.

Kusyuknyer dia
Tapi semua tu ibu tak kisah n bagi ibu inilah masanya utk ibu belajar. Khalish anak sulung ibu so banyak yang ibu kena study. Sekarang pun ibu cuba nak fahamkan tutur kata anak ibu..tp boleh ke sebab Khalish baru 10 bulan lebih..heehee..Ibu just agakx jela ye nak..Khalish borak ngan ibu pun ikut mood..kalau x dilayan nanti lagi Khalish bising, so reaction yang ibu buat anggukx n borak cam biasala.
Alhamdulillah ibu panjatkan kesyukuran ke hadratNYA sebab dikurniakan anak yang sempurna dan aktif. Harapan ibu n papa agar Khalish menjadi anak yang soleh..mendekati sifat mahmudah dan menjauhi sifat mazmumah agar hidup kita sentiasa diberkati olehNYA.
Semua parents nak yang terbaik utk pembesaran anakx mereka. Ibu n papa pun sama. Sebab tu ibu kerap bertanya pada kawanx ibu yang dah berpengalaman. Seronok sharing info. Thanx kepada semua yang sudi turunkan pelbagai petua dan info yang sangat berguna.

Labels: