Kenapa Mesti Buat Orang Naik Angin


Subhanallah..pagi-pagi dah buat orang naik angin..Kisah terjadi di parking kete..Kalau dah tau nak masuk parking lot..bagila signal..susah sangat ke..kalau dah tersondol nanti sape yang susah...sure salahkan kete belakang tapi sendiri tak nak fikir tentang orang lain. Kalau harta sendiri sayang...sama gak ngan orang lain..ada ke orang tak sayang harta...??? Bengang betul..taula kete tu besar..mahal...H*%nd# lagi..tapi sama-samalah kita berfikir..jangan dok asyik nak pentingkan diri-sendiri..Akal yang dikurniakan olehNYA gunakanlah dengan sebaik mungkin.

Adakalanya saya terfikir..masa ambik lesen dulu semua dah diajar...ini boleh..itu tak boleh...tapi tak dipraktikkan pun...orang lain tak boleh nak tegur sebab manusia ni ada yang susah nak terima teguran..so..kita yang mencorakkan diri sendiri..dah besar panjang pun..

Cuba fikirkan sejenak...sedangkan kalau nak keluar butir bicara pun kita akan fikir dalam-dalam.."apa yang akan terkeluar dari mulut kita ni boleh buat orang sakit hati tak".. lainla kalau gurauan..tapi kadang-kadang pun orang akan salah tafsir..tapi takpe..itu boleh diperbetulkan..terpulang pada individu sebab ada yang tak kisah..ada yang sensitif..tapi yang melampau tu tak taula nak cakap..ada dunia yang tersendiri kot..heeeehee..

Labels: