Penawar Dikala Duka

Alhamdulillah..beberapa minggu lagi Khalish bakal mencecah 1 tahun. Masa bertali arus. Siapa sangka dengan berkat kesabaran, saya berjaya menyusukan sepenuhnya Khalish sehingga ke hari ini. Tiada paksaan dari sesiapa tetapi kesedaran dan kesungguhan dizahirkan dari dalam diri. Semua orang tahu, tiada siapa yang boleh mengubah diri kita, melainkan tepuk dada tanya selera. "Kalau nak semua boleh..nak seribu daya..tak nak..lain cerita"..

Mengimbas kembali waktu lepas berpantang dan mula masuk kerja..hati ni dilanda kegusaran..stok EBM seruis..cukup-cukup je..almaklumla..saya masih naif dalam perihal penyusuan badan apatah lagi secara eksklusif..banyak benda yang perlu dicari-gali especially ILMU..tapi saya nekad..selagi nyawa dikandung badan..saya tetap berpegang pada prinsip.. DIA Maha mengetahui ..saban hari saya berdoa dan tawakal agar misi saya diredhai dan mengharapkan sedikit petunjuk dariNYA.

DIA Maha Agung..Maha Mengetahui..lagi Maha Mengasihani..setiap yang kita minta..Insyaallah..diberi pertolongan dalam apa jua bentuk yang dikehendaki olehNYA. Jangan sesekali kita argue setelah diberi petunjuk malahan bersyukur sentiasa... Insyaallah..

Sehinggalah saya dipertemukan dengan seorang Ibu melalui rakan yang turut memperjuangkan misi penyusuan badan. Alhamdulillah...Di sinilah segalanya bermula dan menjadi penawar buat diri saya yang sedang berduka...(sekarang saya mampu tersenyum meleret..syukur alhamdulillah)

Saya mengetahui ibu mempunyai sesuatu yang pastinya dapat dikongsikan bersama ibu-ibu lain yang mahu anaknya dapat merasai kenikmatan dari air susu yang mengalir.. Apa yang saya order dari ibu..semestinya Set Trial Pack B yang dikhaskan untuk membantu dalam meningkatkan pengeluaran susu badan. Kenapa mesti trial??? Dalam kehidupan kita, adakalanya keserasian itu penting..kalau nak beli perfume pun...sure nak testkan..so bila kita amik trial..kira macam kita nak test kat diri kita...dari situ jugaklah kita boleh bagi feedback as a testimonial dan pengalaman itu jugaklah kita boleh sharing each others..so..tak salah pada kiraan saya untuk kita mengambil langkah pertama dengan mencuba set trial. Lagipun harga amat berpatutan bagi mereka yang tidak berkemampuan..macam saya..heehee...

Alhamdulillah...keserasian itu ada antara saya dan Shaklee..sehingga ke hari ini saya telah beralih kepada Full Set..no more Trial Pack...(lagi jimat sebenarnya)..kalau ditanya oleh rakan-rakan kenapa saya nampak bertenaga dan ceria..saya akan jawap.."Rahsia saya senang, selain dari mengerjakan ibadah solat 5 waktu yang wajib..saya turut mengamalkan supplement Shaklee- VitC+BComplex+Alfafa.."(exercise buat kat rumah je bersama My Lil tersayang..heehee)..rata-rata memang terkejut dan tanya balik.. "Alfafa tu apa?"...saya sengih dah jawab.."Banyak khasiatnyer...yang penting dapat membantu dalam pengeluaran susu badan pada yang breastfeed..Dengan rakan sekerja lelaki pun saya sharing...Kenapa mesti nak segan..?? At least info yang disampaikan dapat dipanjangkan pada wife yang tersayang..semua sayang isteri dan nak tengok anak masing-masing membesar dengan sihat dan cukup khasiatkan...Insyaallah..

Kalau tak percaya...kena try dulu..nanti kata saya bohong...sape taknak kalau dari 5oz kita pump boleh meningkat sehingga ke 8-10oz kan..so waktu kerja je kita boleh kumpul 15-20oz sehari...ermmm..bestkan..kalau saya boleh...anda pun boleh..Insyaallah...Doa..Tawakal..Istiqamah..

Saya bukannya nak masuk bakul angkat sendiri tapi saya rasa langkah yang diambil ni dah cukup memberi kepuasan bagi diri saya dalam mencari-gali ilmu dalam bidang ini selain dari bantuan dan sokongan dari Mr Hubby, Mama dan Ibu...Siapa mereka ni..hehee..singgahlah blog SINI dan SITU. Tanyalah pada mereka berkenaan misi penyusuan..pasti ada jawapannya..Nak tanya saya pun boleh..kalau segan..email je...heehee..

stok EBM yang ada..syukur alhamdulilah..

Labels: