Bagi Yang Sakit Mata

Lama dah tak kena sakit mata...kalau tak silap rasanya last kena sakit mata masa belasan tahun..tula 1st time kena....uissshhh penangannya mak aiiii...bila time sembahyang..nak sujud tu macam nak tersembul bijik mata...bila teringat tu memang meremangla..rasanya kali ni kena balik..petang tadi kat opis dah rasa semacam..actually on Monday dah rasa..tapi bertahan..ingat takde apa..so bila balik keja...sampai je rumah..tak lengan capai stok EBM yang baru diperah ...sebab saya pernah dengar petua..susu ibu mujarab untuk mengubati sakit mata..Alhamdulillah..esoknya tengok dah hilang..tup..tup..kena lagi petang tadi..ermmm..mata dah mula semacam..dua macam..bermacam-macam..asal nak ngadap komputer je pedih..gatal tu takde pulak..so siapkan keje cepat-cepat..saya takut melarat...uiisshhh bila teringat experience dulu tu..ohhhh tidakkkkk..dalam hati mula dok terfikir..sebab lens ke ni..maybe...so sampai rumah hingga ke saat ni pun dok titis lagi susu badan kat mata ..Alhamdulillah nampak sikit perubahan...harap-harap tak melarat sampai esok..takut berjangkit pun ada ni...Mr Hubby dok menyakat gak..cakap ngan My Lil.."Khalish...ibu sakit tuutttt...kita takleh cakap..tuutt je sebab takut berjangkit.." ermmm nak wat camne..sabar jela kan..ni pun rasa cam kabur-kabur tapi kuatkan semangat tuk berblog...yeehaaa...semangat-semangat..
Sempat google lagi berkaitan dengan sakit mata..ni yang saya jumpa...tekan SINI laju-laju ye..semoga perkongsian info ni dapat dimanfaatkan secara bersama...Insyaallah..tak abis explore lagi jumpa pulak ayat penawar sakit mata dari blog Hayati. Thanx dear..

Doa Penawar Sakit Mata

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ

وَعَادٌ۬ وَفِرۡعَوۡنُ وَإِخۡوَٲنُ لُوطٍ۬
(Surah Qaf , Ayat 13)

Labels: