Kena Tukar Modem Streamyx

Alhamdulillah...boleh berintenet dengan amannya..Mr TM datang membantu..alkisah harini..pagi-pagi dah dapat panggilan dari Mr TM..customer service tanya pasal laporan aduan yang Mr Hubby buat..actually dah terlalu lama buat report..tak silap last year...bulan confirm dah tak ingat..serius memang dah terlalu lama..cuma selama ni  tahap kesabaran memang tinggi..just cakap kat diri sendiri mungkin terlalu ramai yang guna streamyx dalam satu masa..tu sebab so slow..huhuu..nak sedapkan diri sendiri sebenarnya..phone rumah takyah cakap..kalau incoming call tu tak pernah dengarpun suara pihak yang make a call..phone ni pun memang tak boleh call out..heehe..so saya pun tak berapa kisahla sangat..tapi harini semua dah berubah...line dah ok sebab Mr TM datang tukar seketul modem..rupanya modem yang rosak..berkira jugak dalam hati...alamak...kena keluar ongkos ke ni..rupanya tak..alhamdulillah..pihak TM akan tukar walau banyak manapun kerosakan berlaku..so bagi yang guna streamyx tu..kalau semacam je slow..rajin-rajinla call TM tapi jaminan aduan dibuat dari tarikah laporan dikemukakan tiada jaminan dari saya..hehee.sebab pengalaman saya sendiri pun makan berbulan-bulan..musykil jugak mula-mula..TM ni keje pulak harini...or maybe harini ramai pengadu yang takde rumah sebab cuti panjang CNY .. dan mungkin nasib dan rezeki saya baik..so dapatlah Mr TM terjah rumah saya...apapun terima kasihla di atas keprihatinan pihak TM terhadap aduan saya..public holiday pun keje...syabas ye!! Harapan saya lepas ni janganlah internet lembab semacam..ni tak test lagi waktu malam or masa penggunaan meningkat..mungkinkah akan kembali terserlah kelembapannya...arghhhh harap taklah...

modem baru

Labels: