Masuk Air

Jangan salah faham dengan tajuk entri ye..heehee..yang masuk air tu gadget saya..handphone... yang saya kira antara gadget yang perlu ada dalam diri kita..menghubungkan komunikasi dua hala....suatu ketika dulu saya pernahla menggila nak yang up-to-date..tapi sekarang dah tak berapa nak heran..asalkan boleh call & sms je pun dah memadai..
Alahaaiiii...budget lari lagi gamaknyer bulan ni...redha jela..tengah dok survey gak ni..mana yang berbaloi..
Alkisah yang saya tak boleh nak lupakan...time masuk kedai beli barang..tengok kat area kaki saya macam ada air...seluar pun basah sikit..kebetulan masa tu hujan tengah lebat so sempat lagi cakap kat tuan kedai.."ehhh..kat sini bocor ke..kat kaki saya ada air ni..."pastu Mr Hubby pun menyampuk.."ehhh..yela...better check..takut kena short-circuit.. bahaya.." ..sambil kami semua dok pandang syiling kedai..kebetulan dekat dengan lampu syiling..tuan kedai balas balik.."tak mungkinla"..
Time nak buat payment..saya capai purse dalam handbeg..pastu terasa sesuatu...subhanallah..air masak dari bottle My Lil Khalish yang tumpah rupanyer..haahaa..sambil tersipu-sipu pandang kat muka Mr Hubby..ingatkan dari manalah datangnya air tu..rupanya dari handbeg sendiri..huuhu..
Maka dengan selamatnya jugaklah screen handphone digenangi air..macam aquarium pun ada..
sendiri dah buat silap..so pandai-pandaila nak atasi..ermmm..mungkin jugak saya ada terlintas nak beli yang baru..so orang tua-tua ada pesan..jangan cakap dengan barang lama kalau nak beli yang baru..nanti merajuk yang lama tu..huuhu..

Labels: