Kita Punya Hak

Adakalanya permintaan orang akan membuatkan kita pening kepala...banyak benda lain kita nak hadap tapi still nak suruh kita jugak..walhal bukan tak tau yang kita ni banyak gak koje..isshhh...bukannya takde orang lain..huurrmmm...tak terluah dengan suara...mungkin melalui blog kot boleh diluahkan..heehee..nak buat macamane..nak elak memang tak boleh..so kita buat selagi kita terdaya..kita bantu selagi kita termampu..tapi sampai bila..kadang-kadang orang ni bila tengok kita boleh buat..haa..masa tula nak ambik kesempatan..amboiiii...tak cukup ke bantuan yang dihulurkan selama ni..ke dah banyk lemak..kita perlu saling bantu-membantu..jangan asyik nak menyantak je...tak baik tau..cuba kita fikir sama-sama..semua orang ada kerja yang perlu diselesaikan segera...punyai komitmen masing-masing...bantu memang boleh tapi janganlah sampai menganggu apa yang sepatutnya dibuat...adoyaiii...bikin pusing kepala..bukanlah nak kata kita ni berkira sangat tapi faham-fahamla..kita perlu fikir dalam-dalam...bila nak mintak tolong orang...kenal pasti kemampuan dia dulu..sekalipun dia jenis tak kisah...kita boleh nampak major keje dia tapi yang minor nampak ke..takkan dia nak story-morykan..nampak cam buang masa kalau cite sebab bukannya orang nak faham..lagi buat-buat tak faham...waduh-waduhhh..biskut kering cecah kopi pun sedap tau..lagila kalau ubi rebus dengan sambal+ikan kering...opss..sory..saya tak suka sangat ubi rebus...hukkhukkhukk..

Labels: