Kenduri Durian

Masuk minggu kedua dah musim cuti sekolah...masa berlalu begitu pantas..banyak aktiviti yang dapat dilakukan bersama keluarga dan yang paling penting anak-anak..last weekend me balik Simpang Renggam sebab biras kata buah durian dah mula gugur..seronok sangat...excited nak makan durian kampung..bukan kat KL ni takde jual tapi lain rasanya durian kampung..walau isinya tak padat tapi kepuasan ada...tambah lagi kalau makan berebut-rebut...tu yang syok...

Sempat jugakla My Lil Khalish merasa durian...tapi takleh nak bagi makan banyak sebab biras me kata durian kampung ni panas sikit...takut demam...memula bagi dia rasa sikit...kira cam jamah-jamah je...ntah camne boleh tersuka pulak dia..siap suakan mulut dia mintak lagi..alahai....me tak sampai hati tengok...bagi jugakla sambil dalam hati berdoa..janganla demam nak....susah hati ibu..







Tapi...ada petuanya kalau nak elak panas badan...kena minum air dari pangsa kulit durian..
Alhamdulillah..My Lil Khalish tak demam tapi badan dedar je..Syukur dipanjatkan kepadaNYA..

Labels: