Terminal Bersepadu Selatan

Lama dan nak buat entry ni tapi tak sempat sebab lastweek attend kursus...kali ni nak story pasal TBS = Terminal Bersepadu Selatan yang berlokasi di Bandar Tasik Selatan...berkobar-kobar sangat masa nak hantar anak buah balik Melaka..sebab tak pernah tengok terminal bas yang dengar citenye memang canggih-manggih..masa zaman me study kat Shah Alam dulu...selalu jejak kat PuduRaya je..tapi beza dah dengan zaman sekarang..kalau dulu situasi di PuduRaya...ermm..maleh nak story...cakap pasal tandas je dah ...ohhh...tidak!!...sanggup menahan dari membuang okeh..berbalik pada TBS tadi...sejauh mana kebenarannya ...me tak tau...tapi bila me dah jejak sendiri...baru luas mata memandang...

OTW ke TBS...jalan baru...rasa macam bukan kat Malaysia je..



Pandangan dari luar...moden gitu



Kalau malas nak Q-Turn...beli je tiket guna mesin...cepat n jimat masa..Mr Hubby dok try..




Teruja me dengan rekaan dalaman TBS...
kalau letak kat rumah..perghhh.. class beb!




Board yang diletakkan semua detail pasal perjalanan bas..cam kat airport dah..



Jangan tak tau...sekarang kalau beli tiket kat TBS ada hadiah yang ditawarkan...
sape yang rajin naik bas/balik kampung...fikir-fikirkanlah..


Hadiah Utama..



Jangan lupa nak jengah ke FoodCourt...kat sini masa beli makanan guna sistem kad...kita top-up dulu kad tu pastu belila makanan dengan sepuasnya...kalau ada balance..duit akan dikembalikan...takyah susah-susah nak beratur tunggu duit balik masa beli makanan...harga makanan pun taklah semahal mana...



OTW nak balik...dapat jumpa jambatan cantik...rasa cam kat Purajaya pulak..kalau nak berangan sikit...P.Pinang..jauh sikit...heehe

Labels: