Bila Tak Dapat

Di suatu petang yang cerah..tetiba bertukar menjadi mendung...kejadian berlaku masa me balik Johor..time tu hujan...rumah yang pada mulanya riuh rendah dengan suara kanak-kanak ribena jadi sunyi semacam..My Lil Khalish ada la dok main kat tepi me...tertanya jugak dalam hati..mana pegi yang lain...rupa-rupanya My BIL dan lepaskan anak dyorang main hujan...me peratikan dari jauh...syok gak layan..tapi bila terpandang Khalish..tak sampai hati nak lepaskan dia main hujan..kalau dah besar sikit nak jugak bagi..biar dia rasa keseronokan hujan yang turun..yela..me masa kecik pun puas dok main hujan...tapi kat kampungla...kawasan bandar ni susah sikit..almaklumla rumah tinggi sangat...
Disebabkan tak sampai hati nak lepaskan Khalish..penyudahnya camnila jadinya..

baru nak start enjin ni...
 

mula dah..


sampai terbatuk ha..


sambung sikt lagi..


stop sendiri...boring sebab takde yang nak pujuk..hujan pun dah reda..


Labels: