Hangin Sekejap

Tetiba pagi ni berangin semacam...me dapat tau lastminute kena pegi meeting..yang tu me tak kisah sangat sebab still ada masa..so staff pun dah buat preparation semua bahan yang nak masuk meeting..yang boleh buat me angin satu badan sebab surat 'greenlite' dari Big Boss tetiba takde dalam fail...rasa cam nak pengsan...dahla penting surat tu..abis semua yang ada kat opis me kerah cari..dan cam biasa...mula la muka tu nak mencuka..bukan apa..meeting mula jam 9pagi...tupun nasib baik me dah sempat tunjuk muka..kebetulan pengerusi tak masuk lagi..so me keluar kejap sebab dapat tau ada satu surat permohonan dah dihantar oleh Sekretariat penganjur..dan BigBoss pun dah tulis pandangan dan persetujuan beliau..
Rupanya...surat telah diperap oleh seseorang yang kebetulan pergi berkursus..yang sedapnya dia suh cari sendiri atas meja...kalau dalam tray tu bersusun takpe lagi..penuh dengan surat yang lain...perghhhh....tolonglah bagi kerjasama..kalau surat tu penting...tolong fotocopy..yang original simpan balik dalam file so orang lain senang nak tengok...dibuatnya yang original hilang..sape nak bertanggungjawab..silap-silap semua kena..Subhanallah..kadang-kadang tahap kesabaran diuji dengan benda yang paling simple..nasibla me tak kena marah dek sebab kelewatan masuk meeting..tak manis rasanya bila pengerusi masuk dulu sebelum kita...sedih tau...


picca google
   

Labels: