Jom Try StepCare

Bagi yang sedang preggy..me nak sharing something..especially bab penjagaan kaki...bila badan dah mula berat..nak melangkah pun agak perlahankan..so baru-baru ni me mula buat survey sebab nak beli kasut yang sesuai dengan fenomena kerja..maklumla..kat tempat keja takleh nak pakai kasut yang fancy-mancy..wajib yang berwarna hitam..teringat pulak last-year..kat foyer tempat keja ada buat jualan dan me tersinggah kat satu booth yang tertulis farmasi..tapi farmasi ni lain sikit sebab dia jual kasut khas untuk ibu mengandung...cam menarik je tapi time tu tak beli sebab-musabab..me tak preggy...heehe...tapi bila tahun ni ada rezeki..mula la mencanak cari..biz card yang disimpan pun ntah ke mana...hulaalaa...nasib baik ada sorang senior yang tengah dok berpantang dah try..bila ditanya katanya memang sangat selesa... so mulalah pencarian me..tapi tak susahpun sebab internet di hujung jari..search je...sampai me jumpa http://www.stepcareonline.com/
  kalau nak tau lebih lanjut boleh klik terus..
Ha..lepas tu tak lengah la ajak Mr Hubby ke hospital Ampang..tu yang paling dekat..Alhamdulillah ada size..bila dipakai..walla...sangat lembut bila menapak..huuhu..

Nila rupa kasutnya..



Sebelum produk StepCare dipasarkan..pelbagai ujian telah dijalankan oleh pihak syarikat bagi menentukan keberkesanannya...ni me sharing sedikit info...

STEPCARE is one of the leading footwear technologists in Asia Pacific, wholly involved in the research and production of Health Footware, lead by a technical team whose individual footwear experience of at least 20 years.

STEPCARE worked closely wih the Diabetic Association of Malaysia (Cawangan Selangor) and came out with a footwear which is very suitable fro the diabetic patient with foot complication. This footwear is also suitable for other various foot problems due to out unique seam-less yet flexible construction.

STEPCARE has also introduce the lady health shoes which is suitable for prolong walking and standing. The main feature is the Shock Absorption insole with cushioning comfort through out the life of the shoe. The shock absorption insole in the shoe will reduce heel, back knee oain and also reduce tiredness (fatigue) in the feet. The shoe is very suitable for Nurses, Teachers, Air Hostess, Osteoarthritis, Obesity, Travellers and Office wear.

At STEPCARE, our ultimate mission is to dedicate ourselves to build comfortable, great fitting health  shoes yet functional with our team of skilled craftsmen to merge fashion, function and quality materials into one, feeling comfortable and superb looking.

Our machine-lasted division and handcrafted division allow us to produce a wide range of health shoes depending on requirements and specifications using materials like Micro-fiber upper with poron shock absorption insole.

STEPCARE will continuously strive to succeed in producing reliable quality and performance health shoes with breakthrough in PORON® insole


Labels: