Tetiba Rasa Rindu

Tiba-tiba me teringat masa dalam pantang ´╗┐My Lil Khalish..intenet peneman setia...masa tu FB pun me dah kurang jenguk..apatah lagi sekarang..maaf ye kawan-kawanku..memang melambakla PM yang diterima..heehe..dan selama berpantang tu jugaklah me mula mengenali dunia blogger..asalnya bila dah dok memerap kat rumah..akan timbul perasaan bosan..maka pelbagai idea yang akan datang..nak pulak bila kawasan tempat berpantang memang susah nak shopping benda yang dicari..mulalah me berjinak dengan 'shopping di alam maya'..sungguh menyeronokkan..umpama dunia ana yang punya!!...memang boleh jadi gila..klik je..2-3 hari barang dah sampai depan mata...sampai kadang-kadang bila Mr Hubby balik class..dia dok tenung benda yang dia tak penah nampak..alih-alih ada...heehe..me sengih jela..time best bila gaji masuk..macam-macam benda menerewang kat kepala ni....dan mungkin jugak masa tu baru bersalin anak 1st...so terover excitedkan!..nampak barang comel suma nak rembat...rindu betul zaman tu..sekarang bila pregggy balik..rasanya dah kureng nak membeli di alam maya sebab Alhamdulillah..semua kelengkapan dah ada..opss..lagi satu me nak hebahkan tentang Parenthood Expo 2011..



Dulu pun me sentiasa nantikan expo camni...nak ceduk pengalaman pun ye..bila tengok je barang yang dipamerkan memang tersangatlah geram..boleh habis beratus-ratus..tapi sekarang kalau nak ajak Mr Hubby pun dah maleh..sekadar nak cuci mata boleh tapi tetap ada perasaan maleh sebab lautan manusia membatasi segalanya..tiap kali nak pegi..parking pun jenuh nak mencari tapi masa tu semangat kian membara...almaklumla..nak menanti kehadiran orang baru..kali ni..aktiviti shopping mula dikurangkan sebab nak mengamalkan langkah berjimat-cermat..bila ahli keluarga nak bertambah..kita kena berfikir panjang...

Labels: