Nak Shopping Sila Berpada

Alhamdulillah...diam tak diam harini dah 10 Ramadhan...sekejap betul masa berlalu..
tambah bila bekerja..lagi tak perasan..tau-tau je masuk pagi..balik dah kena prepare untuk berbuka...nak cari menu berbuka bukannya susah...bak kata orang 'menu tunjuk'..dan sehingga ke harini me belum lagi masak yang berat-berat..setakat goreng sayur adala..belumberkesempatan nak masak beria...Insyaallah time weekend kot..bila bukak bab bersahur..me nak berterima kasih sangat-sangat kat Mr Hubby yang disayangi sebab menu sahur dia yang sediakan..me memang angkat bendera putih..pewai sangat-sangat...pernah jugak try gagahkan diri bangun masak time sahur tapi esoknya lewat petang terus rasa semacam...nak pitam ada..muntah ada..mungkin pembawakan...so mintak permission Mr Hubby skip masuk dapur time sahur..Alhamdulillah..Mr Hubby memahami..
Tak lama lagi Syawal pulak menjelang tiba..setakat ni adala jugak beli barang sikit-sikit..kena amalkan berbelanja berhemat...ikut hati pompuan me..suma benda yang nampak nak beli tapi Mr Hubby selalu peringatkan jangan membazir..last weekend sempat jengah ke Jalan TAR n SOGO..gagahkan jugak diri..shopping punya pasal...pagi lagi me dah ajak Mr Hubby keluar..Khalish pun follow..time pagi tak ramai sangat orang..so senang sikit nak mencari barang...nasib baik mood Khalish ok..sempat lagi dia sambung tido..sebenarnya takde dalam perancangan nak pegi tapi takut dah minggu last-last barang yang nak dicari takde..suma dah sold out..yang tinggal suma tak cantik..
Tahun ni me memang berhajat nak belikan Khalish songkok...sama patern ngan Mr Hubby..masa Khalish kecik dulu pakai kopiah je..sekarang dah besar sikit tukar selera pulak...untuk kelengkapan yang lain-lain me akan beli dari semasa ke semasa...nak pulun beli suma..aduss..fulus terhad...heehee...




Labels: