Terkena Sekali

Dalam seminggu lepas Mr Hubby dah terbekenan dengan satu talian broandband yang ditawarkan oleh Company XX...so bila tengok iklan yang dipaparkan di merata alam memang tak terkata gahnya...maka terpengaruhla jugak..masa registration Mr Hubby kena gak bayar dalam RM100++....pada me banyak gak tu..boleh tahan berminggu jugakla as a duit pocket waktu keje...
Tetiba semalam Mr Hubby ajak pegi center Company XX..nak return balik...lagipun performance tak seperti yang digebangkan..sangat merundum...slow gile bila guna..
Sampai je kat center..Alhamdulillah..semua berjalan lancar..cuma yang tak berapa  nak best bila duit yang refund tak dapat semua...masa dok register...dealer kata akan dapat balik...rupanya bila check kat center..dyorang kata sepatutnya masa registration just bayar RM100...so kalau anything happen..memang akan dapat balik solid RM100...
Sah! Mr Hubby dah terkena ngan dealer..tercengang gak Mr Hubby...suppose dealer takleh buat sesuka hati sebab dyorang ni dah dapat komisyen..lagi nak kaut untung...
Penyelesaiaan yang diperolehi dari staf center...boleh buat aduan menerusi online...dan nyatakan nama dealer/company yang register...InsyaALLAH...tindakan akan dimbil...kadang-kadang ada jugak kes berlaku...kita register satu account tapi tup..tup...bil datang sampai 2-3 account...dealer ni sangat pandai...fotocopy kad pengenalan yang kita bagi masa register tu digunakan sewenang-wenangnya..
Lepas ni kena perlu berhati-hati dalam apa jua keadaan..

Dan tak terkecuali staf tambahan yang paling sibuk kat center tu...tak lain tak bukan....




Labels: