Percubaan Berjaya

Akhirnya percubaan me nak buat bubur jagung permata sagu berjaya...resepi me cedok kat DapurKhasipah...pelbagai menu yang simple terutamanya kuih muih ada...hajat me untuk tahun yang bakal mendatang..nak mula buat kuih yang senang-senang dulu..chewah...ni boleh kira azam ke...heehee..moga-moga terlaksana...harap tak jadi angan 'Mat Jenin' la...kalau tak sure asyik kena perli ngan Mr Hubby...sebenarnya memang keinginan ni dah lama menggunung tapi bila dah balik kerja..kemalasan melanda..waktu weekend pulak mula la kaki ni nak berjalan saje...so camne nak masak-memasak....masa bujang dulu punyalah rajin...dok pulak rumah bujang..sampai rempeyek pun me belasah buat...bila dah berkeluarga ni pulak liat...patutnya terbalik..huuhu..apepun me sentiasa berazam nak buat yang terbaik...'kaizen' untuk diri sendiri..



bila teringat pasal azam..kejap je masa berlalu...tahun 2012 bakal menjelma...dari bertiga...akan bertambah ahli keluarga kami...Alhamdulillah...kesyukuran dipanjatkan ke Hadrat Ilahi..Moga dipermudahkan segalaNYA..

Labels: