Bakal Jadi Kenangan

Semalam Mr Hubby sedih...bila me tanya kenapa..rupanya keta kesayangan bakal beralih tuan...actually banyak dah jasa kete ni...bila diimbas balik teringat time bercintan-cintun dulu...huuhuu..nilah yang jadi sumber pengangkutan utama..tambah masa tu me masih bergelar student lagi...so kalau cuti semester sure Mr Hubby yang sabo melayan kerenah nak angkut barang balik kampung...part yang best bila balik raya pun sesama...heehee..walaupun beralih tuan...still boleh tengok selalu sebab abang ipar yang akan guna....kalau nak lepas gian rindu boleh bawak lagi...
Lepas ni kita sekeluarga jalan guna 'Si Merah' je..biar 'Si Merah' pulak berjasa sebelum me pulak yang berkeinginan nak beralih angin...angan tu sentiasa ada tapi masih belum berkemampuan...nak tumpu pada anak-anak dulu...


Agaknye lepas ni keta ape pulak yang menjadi anganan Mr Hubby...kena menabung bebetul kalau nak guna keta yang besar sikit...almaklumla..bila dah bertambah ahli keluarga maka nak jugak merasa sedikit keselesaan..so..kena amalkan prinsip belanja berhemat ..

shopping harus berpada..berbelanja mengikut keperluan dan ala kadar..taknak mengikut kehendak hati sangat..kelak diri sendiri yang rugi..

Labels: