Seperti Biasa

Rabu lepas (14 Disember 2011)...me ke opis seperti biasa..settlekan rutin kerja yang sememangnya tak pernah surut..namapun kerja..cuma lately ni panggilan meeting dah kurang...maybe sebab ujung tahun..kalau tak berderet sampai tak terkejar...
Patutnya on monday lepas me ada check-up booking untuk bersalin kat hospital...tapi Mr Hubby pulak tak berkesempatan nak bawak..so tunda hari Khamis..zaman sekarang..banyak betul prosedur..nak bersalin kat hospital government pun kena booking...agaknya kalau dah nak terberanak sesangat takkan taknak terima pulak..adushhh...tak ke haru jadinya nanti..btw...ikutkan je..maleh nak peningkan kepala..
Tengah dok buat keja..rasa cam tak sedap hati...tetiba je terdetik...ishhh..dah nak bersalin ke..due lebih kurang 2 minggu lagi..tapi orang kata 2nd child apepun boleh berlaku...tambah bersalin ni ada yang tercepat...terlambat...seribu satu kemungkinan..kuasa hanya pada DIA..Subhanallah..
Dalam tengah hari sikit me check kat toilet..rupanya dah turun show sikit...macam kita memula nak period..tanda yang sama turun masa deliver Khalish dulu..me relax lagi tapi dah dapat agak..dalam Khamis or Jumaat InsyaAllah akan dapat berjumpa dengan permata hati yang asyik dok tendang dalam perut..tak sabo rasanya time tu..tengah hari tu jugak me suruh staff standby GL..bila masuk spital gomen..sure dia akan mintak..staff pulak dok terpinga sambil pandang balik muka me..maybe cam tak caye kot tetiba suruh prepare GL...heehee...staf lelaki..biasela kan..
So petang Rabu tu gak me pegi rutin check-up kat Family Clinic...suma cam biase..sempat gak sembang ngan Sis kat situ..inform gak dah turun show..still think +ve...maybe baby kat dalam dok tengah kick or keep moving..tu yang kuar show..
Sempat lagi Sis kat clinic gurau...ingatkan me dah bersalin...sambil gelak-gelak me pun balas..InsyaAllah...esok lusa kot..
Part yang best...otw sebelum balik rumah me sempat ke Mc Delivery..ape lagi...order Mc Chicken kesayanganla..nasib baik sempat merasa..kalau tak meleleh air liur dalam pantang...tapi baru-baru ni me dapat info ada mummy yang still dalam pantang belasah prosperity burger...uuuiisshhhh...boleh ke...


saya suka..saya suka..

Penah slow talk dengan Mr Hubby..kononnya nak merasa gak prosperity dalam waktu pantang...statement yang keluar...Jangan Nak Mengada...Macam dah takleh tunggu Lepas Pantang..me pun terus senyap..padan ngan muka sendiri..

Labels: