Haru Jadinya

Berpeluh jugak bila anak dah dua...baru dua...belum tiga..empat...kisah benar yang berlaku di shopping complex baru-baru ni...me macam tak caye tapi bila dah berlaku...kena dengan batang idong sendiri...padan muka..huuhu...bila dah habis tempoh pantang...hati ni mulala melonjak nak ke sana ke mari..fikir punya fikir...nak le cuci mata kat Pavilion...wargh...tempat lain taknak pegi pulak tu..bukan ape...kat sane tempat makan banyak..chewahh..macam le boleh makan pelbagai...kena beringat yang diri sendiri masih tak boleh nak makan pelbagai..jejak je kaki kat Pavilion..Khalish dah tertido..makanya kena tolak 2 stroller...cam biasa..me akan tolak Khalish...dan Khaleef past kat Mr Hubby..masa jenjalan tu ramai gakle yang pandang...napela husband n wife ni bagai nak rak tolak 2 stroller..nilah yang dikatakan "kembar tak jadi"...huuhuu..me tak kisah pun...takkan nak dukung pulak...kemudahan dah ade depan mata...
Belum pun sempat nak ke Food Court me teringat nak ke ATM jap..biase kalau shopping jolok je kad maybank tapi kalau nak makan ade ke yang sudi swap kad...heehee...tetiba time nak keluarkan duit..Khaleef pulak celik mata..adushhhh...susah gak nak handle..apa yang terjadi???
Tolak stroller laju-laju sambil tangan sebelah dukung Khaleef..memang tak tentu arah jadinye..sabo jela..makan ke mane..cuci mata ke mana...balik rumah jela ...sebelum sampai rumah..Mr Hubby singgah Medan Selera...nasi bungkus jela gamaknye...cancel segala keinginan untuk makanan di tempat yang ber'aircond..Rumahku Syurgaku menjadi pilihan akhirnya..



Ada masanya Khalish akan menyakat Khaleef...mula la suara ibu yang gemersik ni berkumandang satu rumah..banyak betul idea Khalish sekarang..adakalanya di luar jangkaan..sabo jela melayan kerenah anak-anak..tulah penghibur sebenarnya..

dari pengalaman sebenarnya banyak mengajar kita tentang erti kehidupan....pahit..manis...masin..kelat..semuanya cukup rasa dan ditambah dengan pelbagai warna...adakalanya membuatkan me terfikir..apakah pengakhiran hidup ini..

Labels: