Pernah Dengar Tak

Sejak dok rumah ni me rajin gak google..dah name pun takde koje..explore ape yang patut...pastu tetiba me tertarik dengan produk yang dipanggil TABLOQ..unik betul name dia..actually ni bedak sejuk dan memang banyak khasiatnya...kebetulan Khalish ade ruam kat punggung...sensitif pulak dia kalau pakai pampers/cd lelame..so dah macam-macam produk me try...so tanpa putus asa..me order TABLOQ kat Puteri..kat FB pun ade ...nak tau gak klik SINI tapi beli dengan Puteri ade less...heehee..gila tak nak...murah sikit...tak mahal pun TABLOQ ni kalau nak banding dengan perfume yang kita dok guna hari-hari...lagipun poduk tempatan...Kalau nak tau pengalaman Puteri guna TABLOQ...boleh baca kat entri beliau..MyLittleSecret...
Kenapa me suka dengan TABLOQ ni..sebab..antara bedak sejuk yang sangat mudah digunakan...tak payah susah-susah nak letak air tiap kali guna...just letak sekali je..nak guna pekat boleh...nak cair pun boleh..terpulang..sebab dia datang dengan bekas sekali..so curah je air sikit kat dalam tu..mudah sangat..sebab me ni ade kemalasan sikit..kalau dulu memang jenuhla nak guna bedak sejuk..sekarang semudah 1..2...3..tiap kali salin CD Khalish..me tepek sikit kat punggung dia or kat mane yang ada ruam..baby Khaleef pun same gak..Alhamdulillah..memang nampak kurang dan beransur sembuh...anak-anak memang takleh pisah dengan ruam..kalau kena nyamuk pun me tempek gak...kadang-kadang penuh muka Khalish dengan TABLOQ...heehe...saje bagi licin sikit muka dia..me pun guna gak..so tiada lagi jerawat...

camni le rupenyer

yang ni belum letak air

yang ni me dah letak air cikit..dan takkan kering bedak ni..lembap je gitu..


Dalam kehidupan seseorang itu takkan putus dengan ilmu yang sering menjadi bekalan seharian..tanpa ilmu pasti perjalanan kita takkan lengkap sebab dari situlah wujudnya kematangan dan dari situ jugaklah mengajar seseorang untuk menghadapi cabaran dalam kehidupan yang penuh dengan onak dan duri yang berliku...bukan mudah untuk kita mengecapi kebahagiaan..

Labels: