Kenapa Mesti Nak Malu

Bila cakap pasal breastfeed di tempat awam mungkin masih ada di antara para ibu yang malu..termasuk le diri me..tapi tu masa 1st child...bak kata orang..alah bisa tegal biasa..bila dah selalu dipraktikkan..kita akan lali dan isu malu tolak tepi..asalkan anak kenyang dan happy..kita pun bershopping dengan senyum lebar...tak yah susah nak bawak botol...air panas pelbagai..buat berat beg je..tapi kalau beg berat dengan fulus tu lagi best...

secret recipe - Tesco Ampang

Khalish yang tertido kat SR...dapat ibu & papa makan dengan aman seketika

kusyuk tengok awek lalu ke...heehee..

babyroom - Jucso Wangsa Maju..actually malas nak masuk bilik yang disediakan..agak panas..so lepak kat ruang legar kat situ sambil tengok para ibu tukar diapers anak masing-masing...

Khalish lepak sama teman ibu & Khaleef

jangan disebabkan sifat malu kita abaikan tanggungjawab sebagai ibu..tips waktu bf di tempat awam..buat muka selamba waktu bf..jangan takut-takut dan perasan yang orang lain tengok kita...sebenarnya lagi selamba lagi orang tak perasan...sebab tu digalakkan pakai nursing wear..sangat mudah & praktikal..

Labels: