Rahsia Kurus Lepas Bersalin

Sape kata lepas bersalin kita tak boleh dapat bentuk badan yang asal..sebenarnya sangat boleh kalau kita berpantang dengan cara yang betul...sebab tu orang selalu pesan..pantang betul-betul...nanti menyesal tak sudah..body kita nak pakai lame...bukan boleh servis selalu macam enjin keta...dan yang penting...penampilan kita untuk suami tercinta...kalau tanya me...heehee..saham sendiri pun nak jaga..Alhamdulillah...Rabu akan datang genap me cuti berpantang 60 hari..dan Khaleef menjangkau 2 bulan...kalini syukur dipanjatkan ke hadrat Ilahi kerana proses confinement berjalan dengan lancar dan part yang paling best...berat badan kembali ke asal...agaknye apala rahsia me...takde rahsia apapun..cuma berpantang dengan cara yang betul...pastu air masak me minum cam biasa sebab kalau tak minum mana nak datangnye susu badan...dan jangan sesekali para ibu tinggalkan bengkung...setakat ni me selesa sangat bengkung moden..masa lahirkan Khalish dulu me guna bengkung lilit/bengkung jawa yang panjang tu...tapi kalini me beralih ke bengkung moden brand Tanamera....
Sangat selesa dan mudah dipakai...tak perlu nak ada orang lain tolong ikat..sendri je ..pemakaian secara konsisten akan berupaya mengembalikan bentuk badan asal anda...tak percaya anda boleh cuba..habis je pantang gerenti dapat balik bentuk badan yang mengancam..dan jangan pulak pakai waktu siang je...kalau boleh 24jam selama tempoh berpantang..lepas pantang pun boleh teruskan...kalau malas nak ikat pakai girdle pun boleh tapi bukan masa berpantang ye...nanti jahitan lambat pulak baiknyer..

bengkung moden..(credit: Tanamerapostnatal.com)
 kalau tak turun gak berat badan lepas berpantang jangan risau..selagi anda fully BF...InsyaAllah...bagi tempoh dalam masa 3-6 bulan..sure anda akan dapat berat badan yang ideal..

Labels: