Wahai Hati....Mengapa Jadi Begini

Minggu ni susah hati sesangat...
anak bujang sulung diserang demam panas...
me terima dengan tabah sebab setiap ujian yang diturunkan itu 
ade hikmat disebaliknye..

Seriously...hati ibu mane yang boleh tenang..
datang keja pun badan je kat opis...
hati dah melayang jauh...terbang ke sisi anak..
dan untuk kesekian kalinya kenikmatan tidur ditarik seketika..
Subhanallah..

Khalish tak pernah demam seteruk ni...
masuk hari ke 2-3 ...panas badan.. pasang & surut...
harini masuk hari ke-4..
1st day aritu ke spital gomen...
makan ubat tak jalan pun...
dan harini Mr Hubby meng'google kat opis...
cari klinik yang okey sikit...
then, tengari tadi Mr Hubby berkejar amik Khalish dari rumah BS...
bawak ke klinik pakar kanak-kanak Shanaliza...
 kebetulan tak jauh sangat dari area rumah... 
doc kate suhu badan Khalish naik sebab tonsil...

Nampak petang tadi Khalish macam ade perubahan...
aktif sikit berbanding masa sahur tadi..
agak melepek sikit...
Alhamdulillah...

Semoga anak ibu cepat sembuh...
dan di saat ini ibu tak berhenti berdoa..
dan syukur dipanjatkan kepadaMU YA ALLAH...
kerana memilih diri ini untuk menerima ujian dariMU..


sesiapa yang pernah alami anak demam sebab tonsil mohon sharing...dari segi pemakanan..penjagaan dan ape yang perlu dilakukan di saat suhu badan anak meningkat...

Labels: