Besar Sangat Ke Salahnya

Lokasi: Restoran di Shopping Mall

Situasi: Petang tu Khalish agak moody bila di ajak makan...puaslah pujuk dan akhirnya baru dia nak..Khaleef pun sekarang boleh tahan..susah nak dipegang lama...sure nak turun berlari...
Masuk je dalam restoran terus Khalish menuju ke meja di satu sudut...kedudukan seperti di dalam gambar di bawah: (harap dapat imagine)

gambaran lokasi - google

Bila kedudukan meja camtu..so kita dengan jiran sebelah yang dok menjamu selera
tentunya tak jauh...tetiba Khalish dari duduk di meja terus berdiri then nak menyelit 
lalu di belakang brother yang tengah melayan anak yang lebih kurang cam baya Khaleef makan..dengan pantas saya terus tarik Khalish dan inform dia jangan buat camtu..
tak baik ganggu orang lain.

Yang tak bestnyer bila brother tu suami-isteri pandang macam tak puas hati...
namepun budakkan..biasala...kekadang mood tak baik...apa salahnya cakap
" tak apa...bebudak"....ni tidak...ayyooo.... saya nak teremo plak...bukan ape sebab saya
tak pernah jumpa manusia yang dah jadi ibu&bapa perangai camni...
agaknya mungkin anak dia jenis dengar kata..tak nakal..dok diam je...terus saya hilang mood nak makan aritu...yelah..kalau saya jenis tak kisah sebab saya tau anak-anak ni suka explore dan sukar dijangka..mungkin lain orang... lain pulak ragamnyer...sabar jelah..

Apapun...saya doakan yang terbaik untuk mereka yang bergelar ibubapa di luar sana..dan kena ingat...anak-anak merupakan cermin keperibadian kita..berilah didikan yang sempurna dan pastinya  akan membuahkan hasil dan membuatkan kita mampu senyum sentiasa.

Labels: