Merawat Chickenpox

Subhanallah...minggu yang penuh dugaan..
Khalish kena CP..
Ibu sangat sedih tapi ....ibu tau anak ibu kuat....
anak yang bijak ....memang kuat...

senyum itu penawar....
Dekat muka tak keluar banyak sangat..part tangan..badan..kaki yang banyak..
last friday teacher call..
kat badan Khalish dah ada tanda CP..
kebetulan before this memang ada kids yang kena CP...

Bergegas terus Mr Hubby ambik kat taska..terus jumpa paed...
Alhamdulillah..harini dah beransur pulih...CP pun dah mula kering sebab letak cream selalu..
rasenyer cream tu bagus...siap repeat beli lagi...tak ingat pulak nama tapi color coklat...

Ibu redha sebab tiap ujian yang diturunkan oleh DIA pasti ada hikmatnya...
dan untuk itu...semalam ibu singgah gak farmasi....beli terus:

1. Pinetarsol (Mandian Herba)
2. Calamine Lotion (Standby lotion)
3. Mederma (Untuk Scars)

Sebagai persiapan bila Khalish dah beransur sembuh...Bio-Oil guna ibu punya jela ye...
banyak sungguh tips pasal CP ni...terima kasih pada yang sudi berkongsi..
dan kalini saya pulak nak kongsi..boleh kan...heheh...nanti bila dah sembuh...
saya kongsi lagi ye....

Moga cepat pulih dari CP ye Khalish yang bijak...hari Sabtu pun still nak gi class....
Kuat semangat sungguh anak ibu ni... 
dan ibu tetap standby takut lepas ni Khaleef & Khalaf pulak berjangkit...

Labels: