Festival Kanak-kanak Terbesar Disember Ini

Sila jangan lepaskan peluang ini..
musim cuti sekolah akan bermula...so makpak dan mula plan nak  bawa anak..anak berjalan..
jangan kata anak...makpak pun teruja nak berjalan...
nak lari dari kesibukan kerja ye jugakkk...!!!

Apa kata cuti sekolah nanti bawa anak..anak ke Festival Kanak..kanak terbesar
 di Kuala Lumpur  (KLKids Festival) bermula 5 hingga 7 Disember ini..sila up dalam reminder atau catat dalam diary...
lagi senang mark kat calendar...bermula dari jam 10 pagi sehingga 8 malam..

pegi...jangan tak pegi...

Jangan sibuk berkerja ya...luangkan masa bersama anak..anak...ni wajib...
dapat pahala bila hiburkan hati anak...anak...

Pelbagai acara menarik berbentuk aktiviti ...persembahan....bengkel ..
bakal disediakan untuk kanak..kanak berumur tiga tahun dan ke atas...
yeayyy...boleh bawak Khalish & Khaleef ni... 
ada acara Superspace dan berpeluang untuk berjumpa dengan Iron Man..Transformers..
dapat rasa pengalaman dalam panggung wayang dan ada jugak bengkel buat robot..
biasa anak..anak lelaki suka kan...  

Acara Pentas Utama pula membolehkan kanak-kanak menyertai acara tarian dan muzik, menyaksikan persembahan muzikal pop keluarga dari United Kingdom Go! Go! Go!, Pororo-The Little Penguin dan tarian Larva, Magic Wonderland yang terdiri daripada persembahan magis, bengkel, nyanyian bersama lagu Frozen.
Sementara Hometown Square pula adalah aktiviti untuk seisi keluarga terdiri daripada taman permainan, permainan keluarga, kawasan rehat untuk ibu bapa dan pelbagai acara lain.
Menurut Timbalan Menteri II, Kementerian Pendidikan, P Kamalanathan P Panchanathan, festival ini khusus buat kanak-kanak supaya mereka berseronok ketika cuti sekolah sambil me­nyertai bengkel interaktif yang merangkumi bidang seni, persembahan, tarian serta sains dan teknologi. Hadir sama ketika pelancaran ialah penyanyi tersohor tanah air, Ning Baizura.
Festival ini adalah anjuran bersama Mojo Live dan Universal Music Malaysia dengan sokongan Malaysia Major Events (MME) iaitu satu bahagian Biro Konvensyen & Pameran Malaysia (MyCEB), agensi di bawah Kementerian Pelancongan dan Kebudyaan dan Kementerian Pendidikan.
Pengarah Urusan Mojo Live, Aylwin Santiago berkata, mereka teruja menganjurkan acara besar-besaran yang memberi tumpuan kepada kanak-kanak itu. Ia terbuka kepada semua kanak-kanak berumur tiga tahun dan ke atas.
"Festival Kanak-Kanak KL 2014 adalah satu cara menarik untuk membolehkan kanak-kanak dan ibu bapa hadir bersama dan mengikuti pelbagai acara, persembahan dan bengkel menarik yang semuanya sangat bermanfaat dari segi pendidikan. Acara ini juga seiring ­dengan inisiatif kami untuk menggalakkan pelbagai festival di Malaysia sempena Tahun Festival Malaysia 2015," kata Pengurus Besar Malaysia Major Events, Tony Nagamaiah.
Menurut Pengarah Urusan Universal Music Malaysia, Loan Cheong, festival itu akan diserikan dengan kehadiran artis tempatan dan antarabangsa iaitu Harris Alif dan Go! Go! Go!
Tiket penyertaan boleh didapati daripada ejen tiket rasmi, Groupon Malaysia pada harga istimewa RM40 seorang (bagi kanak-kanak berusia tiga hingga 15 tahun) dan RM24 untuk dewasa. Kadar pakej untuk pas dua hari berharga RM60 untuk kanak-kanak dan RM30 dewasa.
Bagi mereka yang merancang untuk mengadakan lawatan sekolah, tiket dijual dengan harga RM1,000 untuk 40 pelajar dan empat orang dewasa.
Pembelian tiket secara pukal atau pakej juga boleh dibeli dan ditawarkan untuk syarikat korporat yang ingin menaja kanak-kanak kurang bernasib baik untuk menyertai festival ini melalui program CSR syarikat.
Untuk maklumat lanjut atau sebarang pertanyaan mengenai penajaan atau menyediakan gerai dan membuka pameran, sila e-mel ke klkidsfestival@mojolive.com.my.
- See more at: http://www.hmetro.com.my/node/8044#sthash.3xZJPElz.dpuf
Acara Pentas Utama pula membolehkan kanak-kanak menyertai acara tarian dan muzik, menyaksikan persembahan muzikal pop keluarga dari United Kingdom Go! Go! Go!, Pororo-The Little Penguin dan tarian Larva, Magic Wonderland yang terdiri daripada persembahan magis, bengkel, nyanyian bersama lagu Frozen.
Sementara Hometown Square pula adalah aktiviti untuk seisi keluarga terdiri daripada taman permainan, permainan keluarga, kawasan rehat untuk ibu bapa dan pelbagai acara lain.
Menurut Timbalan Menteri II, Kementerian Pendidikan, P Kamalanathan P Panchanathan, festival ini khusus buat kanak-kanak supaya mereka berseronok ketika cuti sekolah sambil me­nyertai bengkel interaktif yang merangkumi bidang seni, persembahan, tarian serta sains dan teknologi. Hadir sama ketika pelancaran ialah penyanyi tersohor tanah air, Ning Baizura.
Festival ini adalah anjuran bersama Mojo Live dan Universal Music Malaysia dengan sokongan Malaysia Major Events (MME) iaitu satu bahagian Biro Konvensyen & Pameran Malaysia (MyCEB), agensi di bawah Kementerian Pelancongan dan Kebudyaan dan Kementerian Pendidikan.
Pengarah Urusan Mojo Live, Aylwin Santiago berkata, mereka teruja menganjurkan acara besar-besaran yang memberi tumpuan kepada kanak-kanak itu. Ia terbuka kepada semua kanak-kanak berumur tiga tahun dan ke atas.
"Festival Kanak-Kanak KL 2014 adalah satu cara menarik untuk membolehkan kanak-kanak dan ibu bapa hadir bersama dan mengikuti pelbagai acara, persembahan dan bengkel menarik yang semuanya sangat bermanfaat dari segi pendidikan. Acara ini juga seiring ­dengan inisiatif kami untuk menggalakkan pelbagai festival di Malaysia sempena Tahun Festival Malaysia 2015," kata Pengurus Besar Malaysia Major Events, Tony Nagamaiah.
Menurut Pengarah Urusan Universal Music Malaysia, Loan Cheong, festival itu akan diserikan dengan kehadiran artis tempatan dan antarabangsa iaitu Harris Alif dan Go! Go! Go!
Tiket penyertaan boleh didapati daripada ejen tiket rasmi, Groupon Malaysia pada harga istimewa RM40 seorang (bagi kanak-kanak berusia tiga hingga 15 tahun) dan RM24 untuk dewasa. Kadar pakej untuk pas dua hari berharga RM60 untuk kanak-kanak dan RM30 dewasa.
Bagi mereka yang merancang untuk mengadakan lawatan sekolah, tiket dijual dengan harga RM1,000 untuk 40 pelajar dan empat orang dewasa.
Pembelian tiket secara pukal atau pakej juga boleh dibeli dan ditawarkan untuk syarikat korporat yang ingin menaja kanak-kanak kurang bernasib baik untuk menyertai festival ini melalui program CSR syarikat.
Untuk maklumat lanjut atau sebarang pertanyaan mengenai penajaan atau menyediakan gerai dan membuka pameran, sila e-mel ke klkidsfestival@mojolive.com.my.
- See more at: http://www.hmetro.com.my/node/8044#sthash.3xZJPElz.dpuf
Acara Pentas Utama pula membolehkan kanak-kanak menyertai acara tarian dan muzik, menyaksikan persembahan muzikal pop keluarga dari United Kingdom Go! Go! Go!, Pororo-The Little Penguin dan tarian Larva, Magic Wonderland yang terdiri daripada persembahan magis, bengkel, nyanyian bersama lagu Frozen.
Sementara Hometown Square pula adalah aktiviti untuk seisi keluarga terdiri daripada taman permainan, permainan keluarga, kawasan rehat untuk ibu bapa dan pelbagai acara lain.
Menurut Timbalan Menteri II, Kementerian Pendidikan, P Kamalanathan P Panchanathan, festival ini khusus buat kanak-kanak supaya mereka berseronok ketika cuti sekolah sambil me­nyertai bengkel interaktif yang merangkumi bidang seni, persembahan, tarian serta sains dan teknologi. Hadir sama ketika pelancaran ialah penyanyi tersohor tanah air, Ning Baizura.
Festival ini adalah anjuran bersama Mojo Live dan Universal Music Malaysia dengan sokongan Malaysia Major Events (MME) iaitu satu bahagian Biro Konvensyen & Pameran Malaysia (MyCEB), agensi di bawah Kementerian Pelancongan dan Kebudyaan dan Kementerian Pendidikan.
Pengarah Urusan Mojo Live, Aylwin Santiago berkata, mereka teruja menganjurkan acara besar-besaran yang memberi tumpuan kepada kanak-kanak itu. Ia terbuka kepada semua kanak-kanak berumur tiga tahun dan ke atas.
"Festival Kanak-Kanak KL 2014 adalah satu cara menarik untuk membolehkan kanak-kanak dan ibu bapa hadir bersama dan mengikuti pelbagai acara, persembahan dan bengkel menarik yang semuanya sangat bermanfaat dari segi pendidikan. Acara ini juga seiring ­dengan inisiatif kami untuk menggalakkan pelbagai festival di Malaysia sempena Tahun Festival Malaysia 2015," kata Pengurus Besar Malaysia Major Events, Tony Nagamaiah.
Menurut Pengarah Urusan Universal Music Malaysia, Loan Cheong, festival itu akan diserikan dengan kehadiran artis tempatan dan antarabangsa iaitu Harris Alif dan Go! Go! Go!
Tiket penyertaan boleh didapati daripada ejen tiket rasmi, Groupon Malaysia pada harga istimewa RM40 seorang (bagi kanak-kanak berusia tiga hingga 15 tahun) dan RM24 untuk dewasa. Kadar pakej untuk pas dua hari berharga RM60 untuk kanak-kanak dan RM30 dewasa.
Bagi mereka yang merancang untuk mengadakan lawatan sekolah, tiket dijual dengan harga RM1,000 untuk 40 pelajar dan empat orang dewasa.
Pembelian tiket secara pukal atau pakej juga boleh dibeli dan ditawarkan untuk syarikat korporat yang ingin menaja kanak-kanak kurang bernasib baik untuk menyertai festival ini melalui program CSR syarikat.
Untuk maklumat lanjut atau sebarang pertanyaan mengenai penajaan atau menyediakan gerai dan membuka pameran, sila e-mel ke klkidsfestival@mojolive.com.my.
- See more at: http://www.hmetro.com.my/node/8044#sthash.3xZJPElz.dpuf
Part yang paling mengujakan adalah  muzikal pop keluarga yang dibawakan dari United Kingdom.. 
Go! Go! Go!...Pororo-The Little Penguin...tarian Larvadan ada juga Magic Wonderland
 iaitu persembahan magis..bengkel...nyanyian bersama lagu Frozen
menarik..kan..wow gitu..
Hometown Square apa pulak??

 ..aktiviti yang dikhaskan  untuk seisi keluarga ..yang terdiri daripada taman permainan..
permainan keluarga...ada jugak kawasan rehat untuk ibu bapa selain pelbagai acara lain..
perghhh...banyak benor yang menariknya...isshh..ishhh...ishhh..
kena amik cuti ni..bagus jugak bagi pendedahan untuk Khalish dan Khaleef..

Festival ini adalah anjuran bersama Mojo Live dan Universal Music Malaysia dengan sokongan 
Malaysia Major Events (MME) iaitu Biro Konvensyen & Pameran Malaysia (MyCEB)
di bawah agensi Kementerian Pelancongan dan Kebudayaan dan Kementerian Pendidikan.

Bagi yang berminat...tiket penyertaan boleh didapati daripada ejen tiket rasmi.. 
Groupon Malaysia:
RM40 seorang (bagi kanak-kanak berusia tiga hingga 15 tahun) 
RM24 untuk dewasa.  
Kadar pakej untuk pas dua hari :
RM60 untuk kanak-kanak 
 RM30 dewasa
 
Bagi yang merancang untuk mengadakan lawatan sekolah.. 
tiket dijual dengan harga RM1,000 untuk 40 pelajar dan empat orang dewasa

Pembelian tiket secara pakej juga boleh dibeli dan ditawarkan untuk syarikat korporat yang
 ingin menaja kanak-kanak kurang bernasib baik untuk menyertai festival ini melalui program CSR.

Untuk maklumat lanjut atau sebarang pertanyaan sila e-mel ke klkidsfestival@mojolive.com.my

Jom Singgah;
Kelab BloggerBenAshaari

Labels: