Lontong Darat

Ada rupanya lontong darat....selalu tau lontong berkuah..
1st time dengar...sekali try..sedap gak...
memula dulu payah sangat nak order...tapi niat nak try tu memang ada...
ternyata...bila dah rasa....sungguh tidak mengecewakan....
 
belum cuba..belum tau....
Bezanya lontong darat ni tak berkuah...dimakan bersama kuah kacang...
ayam masak rendang cilipadi dan sedikit sayur kacang panjang...
tempe..tahu dan suhun.. macam dalam gambar tu...

Takdela takut sangat nak makan...kalau tak...memang takkan la makan benda berkuah...
takut terpercik kuah...baju dahla putih...
kang kalau dah terpecik...nak buat keja pun tak senang...
asyik terpandang kekotoran...ni semua akan menganggu gugat...
ketenteraman awam untuk meneruskan kerja yang punyala banyak...
hehhe...
Takkan nak mintak permission dengan bos pulak..jap fikir ayat...

"bos..saya nak balik...takleh nak keje...sebab baju dah kotor.."

boleh gitu?? apela agaknya bos balas ek..

Cakap pasal koje..memang takkan habis..kekadang tak dan abis yang satu..
sampai yang satu lagi...nak merungut pun tak guna...so kita buat sehabis daya...
mana yang termampu ..janji selesai...


Jom Singgah;
Kelab BloggerBenAshaari

Labels: , , , ,