Pasar Tani Melawati Pelbagai Pilihan

Misi pagi harini...pegi Pasar Tani...pasar pilihan
berbelanja barang basah dan kering di sana...pada saya berbaloi dan agak murah sedikit...
dan tak lupa...bila pegi pasar tani...kira 'date' dengan Mr Hubby..
sebab dapat ngeteh sesama..fefeling macam zaman bercinta pulak..
hakikatnya...memang bercinta pun...
semalam...harini ini...saat ini..dan selamanya..Insyaa Allah..
selagi hayat dikandung badan dan selagi masih bernyawa..

Saya memang suka pegi Pasar Tani...setiap Sabtu di Melawati..
kalau tak sempat..saya akan pegi hari Ahad di Danau Kota..
banyak pilihan...dan yang paling best...ikan...sayur...
masih fresh..
kalau pegi pagi sikit..pengunjung tak ramai lagi..parking keta pun senang..
so selesalah nak memilih dan membeli..
kalau tak memang berhimpit ...adatla bila dah ramaikan...

pagi pun dah ramai...

pilih kaklong....pilih...
Saya suka gak pusing..pusing..cari kerepek ke...buah..buahan...
tadi sempat gak jeling nak cari buah mangga...takde pulak...
yang ada watermelon... bolehla...buat pencuci mulut lepas makan...

Suka dengan konsep Pasar Tani ni..sangat memudahkan pembeli..
sesi tawar menawar pun boleh waktu bayar...kalau dah regular customer tu..
faham..fahamla kan..hehehe..
dan saya kagum gak sebab pengunjung terdiri dari pelbagai bangsa dan peringkat umur.. 
ada Cina..India.....dan tak ketinggalan Omputih...
Alhamdulillah ...rezeki peniaga yang rata..ratanya...Melayu dan Islam...


Jom Singgah;
Kelab BloggerBenAshaari

Labels: ,