Uncle Roti Saya..Imbas Kenangan Lalu

Masa kekecik dulu bila dengar bunyi hon moto...mesti nak tahan moto tu suruh berenti..
sebab nak beli sesuatu...
ada yang digantung dan ada yang disimpan di dalam di tong ..
seronok tengok sebab yang bergayut tu memang menarik perhatian...
rindunya zaman tu...nak patah balik..memang tak mungkin la..
 
Dan bila duduk di kawasan bandar...susah sangat nak jumpa uncle roti yang bawak motor..
jadinya bila berkesempatan jumpa..saya mesti borong..
tak kisahla jumpa kat mana pun...sure beli...

Macam pagi tadi..terjumpa kat traffic light...gigih saya suruh uncle roti berenti di tepi jalan..
nasib ada bus stop...ada ruang nak parking...
terperanjat Mr Hubby..hehehe..
dah macan ngidam...walhal boleh je beli roti kat kedai..
sabar jela bila perangai datang tak diduga..bukan selalu pun..

demi mencari rezeki...

dapat jua apa yang dihajati..
Hakikatnya...takkan sama beli di kedai dan moto..
seriously...sentimental value yang tiada nilainya di ingatan saya..

om Singgah;
Kelab BloggerBenAshaari

Labels: ,