Ayam Masak Merah Dari Tok Mommy's Kitchen Terbaik

Harini amik cuti...keletihan merewang tak abes lagi...
maybe sebab banyak berdiri masa majlis...tambah hujan..
tak kuyup..tapi sipi sipi basahla...bila lagi mak dara nak main ujan kan...
so bila malas...nak masuk dapur pun agak liat...dalam kepala ligat pikir..
Nak masak ape...tak kan dah cuti...dapur pun cuti kot kan...
nanti perut munyik....
Bila bukak fridge...nampak sesuatu yang menarik...camno boleh lupa plak ni..
pes dari Tok Mommy's Kitchen

pes ayam masak merah...

Ape lagi...keluarkan ayam dari fridge...tunggu lembutkan sikit...pastu goreng setengah matang..
kira goreng lembap sikit..jangan garing sangat..tak berapa sedap...
so menu kita harini...Ayam Masak Merah..yeeayyyy...tak pening lagi...
paling simple nak masak bila dah ade pes ni...
tak sampai 10 minit...siap...!!

siap dah pun.... semudah A..B..C

pekena dengan nasi panas....eerrrk..Alhamdulillah...

Masa masak tadi...saya tambah sedikit gula dan air..gula tu ikut citarasa sendiri...
pastu tunggu sampai mendidih....masukkan ayam yang dah digoreng tadi then gaul sampai pekat....
macam saya...saya memang suka letak hirisan bawang merah...
dan saya letak jugak sedikit hirisan cili benggala (kebetulan ada)..sebagai hiasan..
nampak berseri...dan mood nak makan pun membuak...hehehe..
Sepeket pes ni boleh dijadikan hidangan untuk 4 -5 orang...cukuplah untuk saya seisi keluarga..
 Yang bestnyer...Khaleef pun suka...
takdela pedas sangat...elok je dia ratah ayam tadi...

Dari segi rasa memang bestla...tak perlu dah nak tambah apa apa..
 garam pun tak perlu...semua dah ada dalam pes tu..

Pada yang nak order..jangan segan....penghantaran akan terus ke pintu rumah anda..

call terus ya...

Jom Singgah;
Kelab BloggerBenAshaari

Labels: , , , ,