Best Ke Gambang Water Park ??

Suka tengok gelagat dua beradik...Khalish & Khaleef yang dah tak sabar nak 
ke Water Park Gambang...ni citer hari kedua short trip #‎kelabbloggerbenashaari‬
percutian yang ditaja...sape tak suka kan...Alhamdulilah...
 dari hari sampai lagi Khalish dah heboh nak swimming...tapi tak sempat...
hari Ahad tu pulak..bangun je dari tidur..hujan....
sudah...camne ni...tapi teringat bila sorang kenalan penah cakap...kalau hujan berterusan...
takpe bagi anak anak main hujan... memang ada niat pun nak bagi anak..anak main hujan...
dan inilah masanya...bila lagikan...saya pun dah lama tak berhujan...sekali sekala...
harap taklah demam...

sebelum naik trump...kita bergambar sakan dulu...

1st time naik trump anak..anak ibu....behave pun..

hujan pun kita redah gak kan....beria Khalish main...

Khaleef seronok betul layan air..

Tak banyak gambar yang sempat saya snap...sebab hujan... nak pantau lagi aktiviti Khaleef...
takut camera kena air pun ye jugak...sebab bukan gopro pun...hehehe
Khalish pulak dengan Mr Hubby...Inshaa Allah lepas ni nak repeat lagi datang sini..
tak sempat nak explore semua...masa tak cukup...dalam kepala ligat fikir nak check out ...
tapi memang best la Water Park Gambang...sesuai sangat untuk Khalish dan Khaleef...
Khalish paling suka Kiddie Slide... berani betul dia naik sorang...
nextime nak bawak skali Khalaf...dan nak sewa Cabanas...sempat gak beli toup up...
tapi redeem balik sebab memang tak sempat nak beli pape pun...
nak tau lebih lanjut tentang Water Park Gambang..sila klik SINI

Masa chek in ke Bukit Gambang Resort City...kami diberi 3 voucher...ada Welcome Drink...
Safari Park dan Water Park...dan penginapan pulak di Carribean Bay Suites ...cukup selesa 
untuk saya sekeluarga...ada 2 bilik disediakan...

tq Ajeeb...ni la rupa voucher...

penginapan di Carribean Bay Suites

Cuma yang kurang sikit kat sini masa breakfast...kena beratur panjang sebab 
nak tulis no bilik semata mata...kan best kalau ada voucher..so boleh by pass je..
bila dah ramai...sure crowd sikit tempat makan...dan makanan pun tak banyak pilihan...
sempat gak saya berborak dengan sorang kakak yang pernah datang sini...
kira kali ni yang 2nd time la akak tu datang ..
dia kata sebelum ni ok je...banyak stall yang ada...dan banyak pilihan makanan...
sekarang je dah kurang..maybe sebab harga dah naik kot...

Harapnya...2nd time saya nanti tak lah berulang lagi...dan banyak pilihan makanan..
kiranya berbaloi la dengan bayaran yang dikenakan...ataupun...datang sini kena dok homestay..
boleh buat aktiviti BBQ....kan..kan...

'Alah Membeli...Menang Memakai'

Jom Singgah;
Kelab BloggerBenAshaari

Labels: , , , , , , ,