Khalaf Tak Nangis Bila Kena Inject

Petang semalam bawak Khalaf check up untuk setahun...walhal dah terlebih bulan..
lambat kalini buat appointment...
lame dah tak check up..Alhamdulillah...Khalaf jarang tak sihat...syukur..
anak anak kalau tak sihat memang saya jadi tak senang duduk...
bila tak sihat...merengek....nak berkepit selalu...alahai..kesian sangat...
kita kalau tak sihat pun tau dah nah menaggung camne...ni kan pulak anak anak kecil...

Masa nak masuk check...Khalaf dah tertido dalam 5 minit...menunggu lama jugak...
tapi sebelum tu dah bawak dia ke playground...punyala suka..sebab Khalaf jarang keluar...
nasib Mr Hubby follow sama ke klinik..bolehla gantian untuk dukung dan jaga...
since Khalaf tak berjalan lagi..

Sampai je turn Khalaf...ukur tinggi...berat....dan kira BMI... Alhamdulillah semua ok..
tak sempat nak snap gambar sebab bawak Khalish...so Mr Hubby dok layan Khalish...
memang tak bagi dia masuk sebab takut Khalish jadi doktor pulak...
haru jadinyer bilik check up tu kang..better dia dok luar...
dan masa kak JM nak inject Khalaf...saya cam biasa...dok peek-a-boo bagai...
sebab tak nak Khalaf nangis...dan yessszaaaa...Khalaf tak perasan dia kena inject...
risau gak sebab dah besar ..kang menangis ...bising plak satu klinik...
tapi biasala...kalau dah nama budak...nangis tu normal kan..
cuma semalam saje je saya leka kan Khalaf..maybe masa inject tu 
rasa macam kena gigit semut or cubit..Khalaf ni nampak gayanya macam lasak sikit...
kalau jatuh sesikit tu tahan lagi dia..anak lelaki kan...


sukanya Khalaf...

terpancar keriangan di wajah Khalaf

berani dah berdiri....berjalan je belum lagi...

Jom Singgah;
Kelab BloggerBenAshaari

Labels: , , , , ,