Teh Tarik Tiada Khasiat Langsung

Minggu ni adalah minggu kesihatan di tempat saya bekerja...
peluang yang amat dinantikan..sebab tak perlu nak keluar jauh dari opis dan dapat check free...
target saya nak check BMI...tekanan darah dan gula...
memang target nak buat pagi sebab tak breakfast lagi...semalam nak try gak tapi dah termakan 
nasi pulak...lepas makan biasanya bacaan tak valid...

Mujur tak ramai orang ...so tak perlu nak baris panjang...dan Alhamdulillah...
result semuanya ok termasuk BMI...sebenarnya saya takut tekanan darah je..manela tau...
stress keje ke kan...under control lagi rupanya..syukur ...

bacaan semua ok...
 
  Gula pun takut gak...sebab perasan lately ni asyik minum yang manis je..
lepas ni kena disiplin lagi..sempat lagi saya mintak tips pada akak misi yang ada..
sebab terdengar dia explain yang teh tarik tidak mengandungi sebarang khasiat...memang terkena
la tempias...sebab saya memang suka sangat...sangat dengan teh tarik...

Tips yang dikongsikan...kalau nak minum jugak teh tarik boleh...tapi sila order sekali air 
kosong bersama teh tarik..dan sila minum dulu air kosong sampai abis...then baru minum 
teh tarik tadi..sure takkan abis minum teh tarik kan...sebab dah rasa kenyang dek 
penangan air kosong.. ..nampak tak trick kat situ..betul jugak kan..lepas ni kena beringat dan...

Disiplin...Disiplin...Disiplin...please....!!!

kena ambil tahu...
Jom Singgah;
Kelab BloggerBenAshaari

Labels: , , ,