LEGOLAND® Water Park Terbaik

Jom kita ke LEGOLAND® Water Park...1st time jejak sini...
sangat puas hati dan memang terbaik..
dapat main air lagi dan yang best dari segi safety kat Water Park...
setiap sudut ada life guard...abam sado jaga...kihkihkih...
so kalau ada yang lemas..confirm abang sado tolong....

Bila sampai sini...kena follow instruction yang telah ditetapkan bagi sesuatu kawasan..
kalau tak..sure wisel abang life guard akan berbunyi...dan anak anak
mestilah di bawah pengawasan mak pak atau penjaga..  bergembira sambil berhati hati
langkah pencegahan itu lebih baik kan...

Paling enjoy Khalish la..sebab water confident dia tinggi sikit berbanding Khaleef...
 so dapat la Khalish dan Mr Hubby merasa naik Build-A-Raft-River ..

beria Khalish dan Mr Hubby..
Sal ajak Khaleef lepak kat Joker Soaker ... tu pun sekejap je dia nak..
bawak dokong dan paksa... pastu lari terus dia ...bukan apa
takut sangat bila tong yang dok kat atas tu tumpah kan air...
Sal sempat gak bawak Khalaf main gelongsor kat sini...bila masuk sini...
memang confirm akan basah..sebab lalu kot mana pun ...merata ada air macam hujan turun...


sempat gak snap satu gambar

Alhamdulillah cuaca masa tu mendung...kalau hujan dan disertai dengan kilat...
sure Water Park ni akan ditutup..yelah..demi menjaga keselamatan pengunjung..
so sila rancang waktu nak pegi bercuti ke sini ya...

Tempat yang paling sesuai untuk Khaleef dan Khalaf adalah Duplo Splash Safari..
kolam yang tenang...cetek..dan yang best...air dia pun suam suam...berbanding dengan kolam lain... 
sejuk sikit...Khaleef memang suka lepak kat sini sebab dok leka main lego..
lego memang merata disediakan untuk anak anak..
kalau rajin...mak pak pun boleh main sama..
mini gelongsor pun ada..
tapi Khaleef penakut sikit...so Sal biarkan dia dok memain sendiri...


ralit dah main lego

Khalaf yang masih takut nak cecah kaki ke air


Tempat yang agak heaven bagi Sal kat Lego Wave Pool ... ombak buatan pun ada...
tapi takleh lama layan kat sini sebab Khaleef takut...


Meriah....seronok Khalish..
kita possing sikit...

Khaleef penakut...lari dokkat sini...
boring punya pasal..terus ajak turun baik ke Duplo Splash

Sebelum balik...Khalish sempat lagi layan Imagination Station ..
baru terperasan kot...penyudahnya...liat gak nak ajak balik bilik...
puas pujuk..

bersungguh tembak air guna kaki..

kena tembak kipas sampai pusing...

Walaupun sekejap tapi sangat bermakna buat Sal dan family...
terima kasih pihak LEGOLAND® kerana memberi peluang pada kami sekeluarga menikmati
permainan air yang disediakan di sini... Inshaa Allah..ada rezeki akan repeat lagi..


Jom Singgah;
Kelab BloggerBenAshaari

Labels: , , , ,