Milk Storage Bag Murah dan Berbaloi

Sejak ada anak dan menyusukan secara eksklusif...banyak ilmu tentang penyusuan 
badan yang saya pelajari...syukur Alhamdulillah..dan ilmu yang tak pernah jemu
untuk saya cari gali dan kongsikan bersama kawan kawan yang lain...
dan harini nak kongsikan pengalaman saya dalam menyimpan susu badan
yang di pump waktu keja...

Bila keja...saya kena pandai bahagikan masa untuk sesi pump...
rutin pump 3 kali sehari waktu opis hours...jangan leka...
kalau tak memang ke laut la stok... dan sehingga ke hari ini memang saya akan bagi 
fresh milk untuk Khalaf...maksudnya...pump harini untuk esok dan bila
ada baki..saya akan 'curi' untuk buat stok EBM...Inshaa Allah..

Saya lebih selesa simpan susu badan menggunakan liner atau plastik susu...
mudah sangat...paling cepat dipanaskan berbanding guna botol yang makan masa lama sikit..
tapi kalau guna botol tu takdelah lama manapun...
susu badan bukan kena panas sangat macam susu formula..
suam suam je rasa dia...

Liner yang paling saya suka brand Autumz ..material yang tebal dan ada double zip lock lagi...
kiranya kalau dah simpan susu dalam tu memang payah gak la nak bocor..
setakat ni belum ada lagi susu saya yang tumpah sebab bocor...memang terbaik... 
dan kita boleh pilih samada nak beli yang 7oz atau 12oz..
ada 2 kuantiti penyimpanan 'oz' yang berbeza..terpulangla pada stok penyimpanan EBM...
macam saya...saya selesa yang 7oz..sebab sekali guna...terus buang...
nak panaskan pun senang...just letak liner yang berisi EBM dalam mangkuk berisi 
air panas suam sikit...koyakkan dan masukkan dalam botol..
then babysitter dah boleh bagi kat Khalaf... tu kalau cara saya la..
terpulang pada keselesaan individu...

Autumz ....7oz

Autumz ...12oz

Dan yang best...dari segi harga....baik liner berkapasiti 7oz atau 12oz...harga tetap sama...
selain dari tahan lasak dan tak mudah koyak...
dari segi design pulak saya suka sebab boleh self standing...
berdiri bila ditegakkan masa nak tuang susu lepas perahan...kira taklah tertumpah masa tuang..
pastu ada ruang untuk tulis nama baby..masa dan tarikh perahan...kan senang...
saya tulis je guna marker pen...terus nampak jelas...

Mesti ada yang tertanya tanya...dekat mana nak beli storage bag Autumz ni kan...
 saya suka beli kat Kedai Kecil DL... sebab apa....haaaa...mestilah ada sebab...
sebab murah dan Kedai Kecil DL selalu gak ada offer...
rajin rajinlah singgah kat FB Kedai Kecil DL..serious tak rugi...

barang Khalaf dah sampai...baru je order Autumz storage bag - Kedai Kecil DL

Selamat Memerah Titisan Emas Anda...

Jom Singgah;
Kelab BloggerBenAshaari

Labels: , , , ,