Resepi Kek Belgium Mudah

Jom try buat Belgium Cake...tepung Sal beli kat ANNE BAKERI ..
mudah je..cuma tambah telur...air dan minyak sayuran..
dah whisk semua sampai sebati...

kacau telur dulu...

tuang tepung pulak...sebelum tu Sal dah letak minyak dan air..

Dah sebati...masukkan dalam oven..selama 30 - 35 minit...masa membakar ikut
kesesuaian oven ya ...
dan kepanasan 180 darjah celcius..untuk ibu berkerjaya amatlah
 disarankan buat cake yang simple...Sal pun tak expert...tapi kemahuan untuk mencuba tu
sentiasa ada..nama pun pompuan kan...mana boleh berpisah dengan dapur..


nilah rupa lepas bakar...terover pulak flash masa snap..
lembut je ..ingat tak jadi dah...

Takkan tengok je...meh cuba dulu...sure kalau dah cuba nak buat lagi...
tak perlukan masa yang lama...balik kerja pun boleh buat lagi...
nanti dah expert...bolehla Sal berguru buat reepi dari A to Z..
setakat ni mampu yang segera dulu...

Jom Singgah;
Kelab BloggerBenAshaari

Labels: , , , , ,