Salam Maulidur Rasul 1436H/2015

Permulaan 2015 yang amat indah .... Salam Maulidur Rasul kepada
semua muslimin dan muslimat...masih belum terlewatkan nak ucap lagi...
melangkah ke tahun baru dengan mengingati hari kelahiran
Kekasih Allah SWT..

Dan apabila saya mengingati Baginda..
akan terbit satu perasaan yang sayu..dan akan membuatkan hati saya berasa rindu....
rindu serindu rindunya kepada kekasih Allah SWT...
Sesungguhnya .. selawat dan salam ke atas junjungan Nabi Muhammad SAW yang
dapat menghilangkan rasa kerinduan dihati ini terhadap kekasih hatiMu Ya Allah..

Basahkan lidah kalian dengan berselawat ke atas Nabi Muhammad SAW

Bila tiba Maulud Nabi..teringat zaman sekolah rendah agama saya dulu..tiap
kali Sambutan Mulidur Rasul...saya dan kengkawan akan masuk perarakan..sungguhpun tak jauh..
tapi happy sebab sambil jalan..pegang sepanduk..ramai ramai berselawat..sikit pun tak rasa penat..

Dan bila dah masuk alam pekerjaan..tak merasa dah masuk perarakan..hehehe...
mana nak sama kan berarak time skolah dengan time keje..

Tiada kerugian pun jika kita sentiasa mengingati Rasulullah SAW....
Rasa koranglah..mana lagi sweet..perarakan zaman persekolahan or masa dah keje ni..

Jom Singgah;
Kelab BloggerBenAshaari

Labels: , , , , ,