Rugi Tak Pergi Farm In The City, Seri Kembangan

Bila dah duduk kat bandar...macam susah je nak bawak anak anak tengok haiwan..
selain dari zoo..puas gak fikir..manela nak bawak anak anak tengok haiwan yang
dikategorikan bukan sebagai haiwan yang ganas...
ni kategori haiwan biasa macam ternakan yang selalu kita 
dapat tengok bila balik kampung...macam ayam...itik...kambing...kucing...arnab..
dan banyak lagi la kalau nak senarai kat sini...

 Kena ikhtiar gak nak bawak anak anak tengok yang real...
asyik tengok dalam buku je kan...tak feel la pulak...dan Alhamdulillah...
segalanya terjawap bila Sal sekeluarga dapat masuk percuma ke
FARM IN THE CITY ... yang ditaja sepenuhnya bawah #KelabBloggerBenAshaari....
seronok tak terkata...kegusaran nak bawak anak anak kenal haiwan dah terjawap..
syukur sangat ... dan bila dah dapat tu .. mestilah tertanya dalam hati...
best ke tidak agaknya ek FITC ni..sesuai ke tidak untuk anak anak...agaknya macam ala ala zoo kot ...
segala mala pertanyaan mula berkecamuk dalam kepala...panas macam LEGOLAND ke tempat dia...
kihkihkih...tetiba ter'seru pulak LEGOLAND ...
sebelum ni memang tak pernah tau kewujudan FITC ni..

Dan pagi tadi...kebetulan KL cutikan...replace Hari Wilayah semalam...
Sal sekeluarga terjah ke FITC...dan kami ditemani abang ensome...Razzwey ...
nak tau best ke tak FITC ni...meh Sal bagi gambaran awal.. tapi takleh semua tau...
sebab banyak betul nak story dan sharing...


Sal and Razzwey ....selfie time sesudah sampai...

becok mulut Khaleef bila sampai FITC...

takut jugak Khalish nak dekat dengan tortoise...

Khaleef dah tak sabar nak teruskan pengembaraan di FITC

seronok betul Khalish...

ha....buat ape tu Mr Hubby...petik buah ke...

turn Khalish pulak....
 
Ni belum separuh perjalanan di FITC tau...kegembiraan dan keterujaan terpancar di wajah 
Khalish dan Khaleef...seriously...terus teringat zaman Sal kekecik dulu...
mengembalikan nostalgia sungguh bila masuk FITC ni...cuaca pun best...
sebab bila dah masuk dalam ni redup je sepanjang perjalanan...dirimbuni dengan kehijauan alam..
nanti Sal story lagi ya.. 

Sedikit info mengenai FITC yang Sal nak sharing..

masa operasi FITC seperti yang tertera....
Pakej untuk sekeluarga pun ada....
Boleh Sal katakan...sangat berbaloi bawak anak anak datang ke sini...
banyak yang boleh dipelajari ...segar dan asli!!

Jom Singgah;
Kelab BloggerBenAshaari

Labels: , , , , , ,