Nasi Beriani dan Kurma Ayam Simple

Hujung minggu yang paling dinantikan...nak dok mengadap muka anak anak...
time ni la nak lepaskan rindu...memang jumpa hari hari...tapi mana nak puaskan...
bila ujung minggu ni jugakla nak melepas release kat dapur...
namepun pompuan...tak masuk dapur sure tak sahkan...

so...ape menu arini agaknyer ye...ikutkan rasa macam malas...
tapi semalam dah plan ngan Mr Hubby...pepagi nak ke pasar tani..cari lauk sikit..
sayur dah abis...kalau takde sayur...memang tak lalu tekak nak makan...
dan pagi tadi dapat idea...nak buat lauk ayam masak kurma..
tengok perencah nasi beriani pun ada...so...faham je la...kihkihkih..

Tetiba rasa macam terlupa resepi nak masak ayam kurma...nampak macam mudah...
Sal jengah sebentar kat Dapur Tanpa Sempadan....selalu sebelum nak masak memang Sal 
 suka masuk sana...kekadang dari takde idea..terus ade idea nak masak ...
resepi PCM memang terbaik...simple dan ringkas..


jom makan jom.....jemput tengok...jangan ngidam tau....

Rangkain menu Nasi Beriani Sal....

Jom Singgah;
Kelab BloggerBenAshaari

Labels: , , , ,