Buffet Ramadan 2015 di Bangi Golf Resort

Menyelerakan.Sedap.Terbaik !!

3 perkataan yang Sal gambarkan bila hadir ke #FoodReview #BuffetRamadan di Bangi Golf Resort Restaurant (BGR)... 1st time datang sini...dan cukup memuaskan hati dan perasaan..cheewaaahhh....eh betul la...

Sempena kedatangan Ramadan yang bakal menjelang tiba tak lama lagi...BGR ada menyediakan hidangan untuk Berbuka Puasa bermula dari 21 Jun hingga 15 Julai 2015...yang pastinya tidak akan mengecewakan selera anda semua...

Pelbagai jenis sajian bakal dihidangkan iaitu sejumlah 200 pilihan....haaa...pilih jangan tak pilih.... dan yang best nyer...harga amat #Berbaloi...#Berpatutan...#MampuBayar tau....Dengan hanya RM55 untuk dewasa dan RM27 bagi kanak kanak...kata dah kan...boleh la datang seisi keluarga...nak rasa masakan Melayu ada...masakan Timur pun ada...errmmmm Western...lagi la ada...

Masa Sal pegi ..sangat teruja okey...sebab....ermmm....meh nak bagi tengok gambar dulu la...









Ni baru bab pembuka selera...biasanya bila puasa...lepas makan kurma..mesti nak cari kuih kan...makanan yang ringan ringan...so boleh pilih ikut selera masing masing....

Lepas makan kuih...kita cari yang berat sikit...yang ni memang best sangat sangat...rugi tak try ..semuanya dimasak oleh Chef yang berpengalaman dari Pasukan Dapur BGR....

Biarlah gambar berbicara..... hehehe








Dan.....bila berbuka di sini...jangan lupa rasa Kambing Bakar....majoriti ramai yang tunggu menu ni...Sup Kambing Mamak pun ada tau...tak ketinggalan Sate Daging dan Ayam...mendapat sambutan yang amat amat memberansangkan....sila beratur dan turn anda akan tiba...sekejap je beratur nyer pun...Chef di BGR sangat cekap dan pantas melaksanakan tugas...




Buffet Ramadan BGR pada kali ini  turut memperkenalkan ruang dapur terbuka di mana anda semua yang datang boleh berinteraksi bersama Chef Chef BGR ....tanya la apa pun..pasti akan dilayan....sambil tu alunan muzik Melayu traditional turut diperdengarkan....sambil makan...sambil layan ....relaks je rasa...

Jangan risau tentang parking ya...sangat mencukupi dan kemudahan surau turut ada...jom la ajak keluarga...kenalan...kawan kawan...berbuka puasa bersama sambil gather...bila lagi kan... pihak BGR akan sentiasa mengekalkan keenakan tradisi masakan secara konsisten dan yang best hidangan baru sentiasa diperkenalkan dari semasa ke semasa.. 

Untuk maklumat lanjut tentang BGR:

No. Tel: 

+[60] 03 – 8925 3728



Alamat:

No.1 Persiaran Bandar, Bandar Baru Bangi,

Selangor 43650

Malaysia.



GPS Coordinates:

2.95716N, 101.76518E





Website/Facebook/Email:


https://www.bgrrest.com

https://www.facebook.com/BangiGolfResortRestaurant

bgb.bangigolf@gmail.com





Waktu operasi:

6.30 am - 9.30pm Daily

Jom Singgah;
Kelab BloggerBenAshaari

Labels: , , , , ,