Ayam Masak Kicap Letak Kari vs Sayur Goreng Jawa

Nampak gayanya bulan puasa ni banyak story pasal menu la..jangan jemu tau singah sini...Sal suka sharing menu yang simple...mana tau tetiba tak tahu nak masak apa untuk buka...tapi sory tau sebab Sal tak sharing resepi...tapi jangan risau...Sal selalu jengah blog DapurTanpaSempadan .. macam macam menu ada dan Sal suka singgah sebab penerangan cara masakan senang difahami dan jelas...so senangla kita nak ikut....terima kasih pada empunya blog >  Che Mat Gebu

Kalini Sal masak Ayam Kicap Rempah Kari dan Sayur Goreng Jawa....Mr Hubby yang request...kita masak je...part sayur memang takleh nak tinggal...rasa macam tak lengkap kalau takde sayur...sangat hantu sayur oke !!



Dan bila waktu berbuka...wajib ada kuih...walaupun sejenis...dan Sal memang buat kuih sesimple yang boleh...pilihan kali ini sago mata ..gaul dengan kelapa...

belum salut dengan kelapa lagi....
Tu je...nak masak banyak lauk...takut tak habis...lebih baik sedikit dan habis...dari banyak dan terbuang...

Elakkan pembaziran ya !!

Jom Singgah;
Kelab BloggerBenAshaari

Labels: , , , , ,