Bercuti di Lost World of Tambun, Perak

Cuti sekolah baru je berlalu minggu lepas...Sal amik kesempatan gak bercuti bersama anak anak...walaupun anak anak tak sekolah lagi...huhuhu...sambil tu nak gak rest dari koje...rehatkan minda...ngadap koje je kekadang otak jadi jem...

Dan kalini percutian kami sekeluarga di Lost World of Tambun...1st time Sal dan family jejak kat sini...masa memula sampai...perghhhh...ramai gak orang...cuti sekolah kan...tau dah kalau cuti sekolah ni ramai pengunjung..saja nak merasa jugak..tapi bila ramai baru seronok nak main air...happening !!


Tak sabar dah Khalish dan Khaleef nak masuk dalam taman tema...dari dalam keta lagi bagai soalan ditanya....kebetulan masa pegi ni ..tahap kesihatan Sal 'kureng' sikit....selsema baru nak jengah....sabor jela...berkeneneng gak kepala tapi demi anak anak ku gagahkan jugak..

Dan kalau nak tau jugak...masa nak ke Lost World ni Mr Hubby pesan suruh sarapan dulu...mau tak sarapan...masa di buka jam 11.00 pagi...harus la isi perut dulu kan...kalau tak mau berkeroncong...makanan tak boleh dibawa masuk ke dalam taman teman ni ya ...gigih beg yang dibawa masuk di check satu persatu....sampai ke bawah beg di raba@seluk....huhuhu.....so sila makan bagi kenyang....bukan apa..makanan kat dalam ni agak mahal....tapi Sal beli gak sebab Mr Hubby kata lapar dah lepas main air....mau tak...Khalish memang suka bebenor....puas la dia merasa mandi bersama tube.. kata Mr Hubby besar jugakla Lost World ni... jenuh Sal nak membayang sebab tak merasa semua tu....hehehe

Cakap pasal mahal...mak pun cakap...karipap RM5....hikhikhik....






Pada Sal..harga tiket tak lah mahal sangat...boleh la sekali sekala nak berubah angin...dan hanya sekali bayar boleh masuk banyak tempat ...Lost World Amusement Park...Lost World Water Park...Lost World Tiger Valley...Lost World Petting Zoo..Lost Wolrd Tin Valley..Lost World Hot Springs & Spa dan Lost World Lupe's Adventure....main sampai puas...





Punyalah banyak..memang tak sempat Sal nak masuk semua...mana yang dan je sebab Khaleef takde mood hari tu...dok layan dia je...tapi kira ok le jugak sebab dia nak main air...kalau tak me'round je dia...pecah lemak ibu nak....huhuhu

Tapi next time rasa macam nak datang lagi...sebab nya tak berapa puas lagi nak merasa semua tempat kat dalam Lost World Tambun...dan yang best Mr Hubby pun kata okey....yebedabedo....green lite !!

Bagi yang belum berkesempatan ...try la jenjalan kat Lost World of Tambun...nak tau lebih lanjut boleh tengok klik sini >>> Lost World Tambun   ...semoga membantu ya....dan sebelum balik...Sal selfie dulu dengan mak...hehehe..sempat lagi walaupun panas....

sorry...sempoi je....hehehe
Jom Singgah;
Kelab BloggerBenAshaari

Labels: , , , , , , ,