Ikan Merah Masak Aroma Ketumbar

Selama ni Sal hanya tahu ikan merah buat sup dan masak kari kepala ikan merah..dan baru baru ni bila Sal jengah blog JintanManis...baru Sal tahu ikan merah boleh dimasak gulai....punyala cetek ilmu Sal dalam dunia masakan...hehehe..sabar je la...dunia masakan sekarang hanya dihujung jari je..tak caye tanya Mr Google..

Belek punya belek...baca punya baca...1st step, sure Sal tengok bahan dulu...agak agak senang...baru Sal nak buat...memang Sal suka yang senang je...dan yang penting simple...

Terima kasih sangat sangat pada empunya blog...tq sis..cuma ada antara bahan yang Sal takde masa masak macam gula nisang terengganu...Sal tak letak...Sal tukar dengan gula melaka...mungkin rasanya ada lari sikit tapi Mr Hubby kata sedap je...

Masa mula masak tu berdebarla jugak...takut tak menjadi....dan bila dah mula mendidih ..baru Sal boleh senyum sikit....sebab akhirnya...

Siap!!

tak try tak tahu...dah try....tu dia...
Tak kan tak teruja....try la dulu masak...kalau nak tengok resepi penuh....boleh jengah kat > SINI <

Jom Singgah;
Kelab BloggerBenAshaari

Labels: , , , , ,