Kari Kepala Ikan Vs Hari Bapa

Semalam Sambutan Hari Bapa....Sal takdela beria nak sambut ...just tanya Mr Hubby nak berbuka menu apa..bolehla masakkan...idak le terror sangat ...sekadar menjamu tekak seisi keluarga...huhuhu

Tanggungjawab dan peranan seorang insan bergelar bapa...amat bermakna..(Picca Google)
Mr Hubby mintak masak Kari Kepala Ikan....yang ni memang tak pernah try lagi...tapi apapun kena try...kalau tak usaha manakan nak dapat hasilnya...semalam start masak pun dah lewat...sebab keluar mencari baju anak anak... macam awal je kan...bukan apa...takut saiz takdok...satu lagi color....ha...so langkah terbaik...Sal ajak Mr Hubby beli awal...dah beli rasa lega sikit...lepas ni dah boleh fikir nak balik kampung pulak.... 

Penyudahnya semalam terasa macam lewat pulak start nak masak menu buka... masak bukan susah pun kan...dengan keikhlasan yang ada...sure masakan akan jadi bertambah enak !! kan ...kan...hehehe
Masa buka tak tentu arah tanya Mr Bubby....sedap ke tak ??  bukan apa..kalau tak sedap kita bolehla improve akan datang ... motivate diri sendiri...yelah...masak time puasa camne nak rasa....cuak gak takut tak sedap..

Part resepi...Sal tengok kat belakang bungkusan rempah je...sebab nak cepat sangat tak sempat nak google bagai...sabar je kan...dan hasilnya....

tak sempat nak ambik gambar kepala ikan....dah selamat ..ni pun teringat nak snap...

suka sangat bayam tumis air....
Alhamdulillah... Mr Hubby kata sedap...tapi tawar sikit...so kita tambah la garam... nasib garam je...kalau benda lain takleh la nak nolong...masak yang simple pun ok kan...sebab bulan puasa bukan boleh nak makan banyak pun...kekadang tu minum air bersama kurma pun dah rasa kekenyangan...

Jangan membazir ya...

Jom Singgah;
Kelab BloggerBenAshaari

Labels: , , , , , ,