Muffin Choclate Versi Kukus

Aktiviti hujung minggu yang sangat padat...bukan apa pun...kemas rumah...sorting tudung...hehe...banyak sangat tudung dok ada rupanya...ada yang tak pernah pakai pun...membeli ke main tapi pakai mana yang sedap je... gitulah....pompuan kan...takmolah sroty pasal tudung...meh nak share pasal masuk dapur..biasala bila hujung minggu...boring pulak..tambah Mr Hubby sibuk dengan tournament takraw...

Baru perasan...lama  Sal tak masuk dapur...masa sangat mencemburui...warghhh...konon la...sebenarnya boleh je nak buat kuih...tapi kemalasan melanda...dan kalini kena buat gak sebab anak anak dah request...

Memula nak ajak Khalish mem'baking...bila tiba masa...tak nak join pulak dia...sibuk dengan buku baru...jangan cakap ibu tak ajak okeh...so Sal buatla sensorang...bukan susah pun ..tapi kalini nak try Muffin Choc versi kukus...1st time try...

Alasan tak nak bakar ??? 

Malas nak pasang oven...boleh tak ??? kuikuikui..Alhamdulillah jadi...biarpun dari segi rupa tu agak kureng...tangan tak berapa nak seni kan....wakaka...

khas untuk anak anak ibu....
Suruh Khalish rasa...sekali dua dia ngappp...sanggup tak makan nasi...nak tunggu muffin ibu katenyer...next nak try red velvet pulak...cecita kau !! apa salahnye ye tak...dari anganan tulah akan jadi kenyataan...lagipun free ape berangan...kihkihkih...

Opss...nak share resepi tapi Sal beli tepung muffin instant je...sampai rumah just tambah air..telur dan minyak...

Siap !!!

Jom Singgah;
Kelab BloggerBenAshaari

Labels: , , ,