Nasi Arab vs Ayam Bakar Simple

Ibu ibu masak apa harini ?? dah masuk Ramadhan yang ke-12...Alhamdulillah.. moga ibadat kita diterima dan diredhai oleh ALLAH SWT..amin...

Bila story pasal menu...mesti kaum wanita ada yang pening kan nak masak apa...Sal pun kekadang gitu gak...jenuh fikir tapi Sal suka yang simple demi memudahkan urusan di dapur...lagipun bulan puasa ni bukannya boleh makan banyak sangat so memadai kalau masak menu yang simple ..

Pilihan Sal weekend yang lepas adalah Nasi Arab makan bersama Ayam Panggang...Sal guna rempah bukhari...so senang je la kan dan Sal buat salad kubis sikit sebagai ulaman...kalau takde sayur macam tak lengkap pulak Sal rasa..tak sempat nak snap sebab Khalaf time tu amik henpon Sal...sabar je la kan..ni je yang sempat snap..

masak nasi campur sedikit dengan tulang lembu....

sebelum panggang kita perap dulu ya seketika...
Untuk Ayam Panggang...Sal makan cecah dengan sambal sos tomato yang diblend bersama sedikit cilipadi..jadinya bila makan rasa pedas dan masam sikit...memang best la bila makan dengan nasi panas..bikin terangkat !! hehehe

Mr Hubby request buat sup sikit...nak berkuah katanya...so Sal buat sup kosong cuma letak kaki ayam dan carrot...ringkaskan ?? Alhamdulillah..

Jom Singgah;
Kelab BloggerBenAshaari

Labels: , , ,